Τι θα γίνει φέτος με τον ΕΝΦΙΑ; Πόσο θα πληρώσουμε τα ακίνητά μας το 2021?

Γράφει η Φιλοθέη Μακριδάκη

Αρθρογράφος – Φοροτεχνικός

Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Ιδιωτών

τηλ. 6944710019

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τον Αύγουστο θα πρέπει να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Έναν φόρο αναγκαίο από τη μια για το κράτος αλλά άδικο από την άλλη για τους πολίτες.

Φέτος δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στον ΕΝΦΙΑ , ενώ στο τέλος του έτους θα ληφθούν οι αποφάσεις σε σχετικά με τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που εδώ και αρκετό καιρό γίνεται συζήτηση.

Περιμένουμε να δούμε και την επιπλέον μείωση του φόρου κατά 8% που έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση.

Βεβαίως , ο υπουργός οικονομικών ανακοίνωσε ότι η άσκηση της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων θα προχωρήσει μαζί με τον καθορισμό των τιμών ζώνης, για πρώτη φορά σε νέες περιοχές.

Και φυσικά η ΑΑΔΕ θα χρειαστεί κάποιους μήνες προκειμένου να καταφέρει να προσαρμόσει όλα τα νέα δεδομένα και να τα εφαρμόσει στον υπολογισμό του νέου ΕΝΦΙΑ των ακινήτων.

Πλέον  στο τέλος του έτους πλέον θα εξεταστούν τα δεδομένα για την περαιτέρω μείωσή του κατά 8%, για την οποία έχει δεσμευτεί εδώ και καιρό η κυβέρνηση.

Ο ΕΝΦΙΑ και φέτος θα εξοφληθεί σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη δόση τον Σεπτέμβριο και την τελευταία δόση την τελευταία εργάσιμη μέρα του Φεβρουαρίου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.