Ανακοινώσεις Χαρδαλιά: Τι θα ισχύει τις ημέρες του Πάσχα!

Τον οδικό χάρτη εορτασμού τις ημέρες του Πάσχα ανακοίνωσε επίσημα ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορεικό από περσινό αφού επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις μέχρι δύο οικογενειών. Ωστόσο όπως υπογράμμισε δε θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις μέχρι τις 10 Μαΐου.

Ανοίγει το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη. Επανεκκινούν ακόμη τις δραστηριότητές τους τα κέντρα αισθητικής και τα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά χωριά σε όλη την επικράτεια.

 Σύμφωνα με όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς στις εκκλησίες θα ισχύουν τα εξής

1 άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα
στους εξωτερικούς χώρους 1 άτομο ανά 10 τετραγωνικά
συνίσταται η χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς
Για τους ιερείς και το προσωπικό είναι υποχρεωτική η διενέργεια self τεστ

Για τη Μεγάλη Παρασκευή

η περιφορά του επιταφίου θα γίνει στον προαύλιο χώρο των ναών
το προσκήνυμα των πιστών θα γίνει εκτός του ιερού ναού και με τις απαιτούμενες αποστάσεις

Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 10 το βράδυ. Από τη Δευτέρα του Πάσχα το ωράριο θα ξεκινά στις 11 το βράδυ.

Όσον αφορά την Κυριακή του Πάσχα επιτρέπεται η συγκέντρωση μέχρι 9 ατόμων σε εσωτερικό χώρο και μέχρι 12 σε εξωτερικό. Όπως τόνισε συνίσταται και σε αυτή την περίπτωση η διενέργεια self test προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν ενδοοικογενειακή διασπορά.

Για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως ως τις 10 Μαΐου απαγορεύονται όλες οι μετακινήσεις. Θα επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας και θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι. Στην Αττική απαγορεύεται και η μετακίνηση προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού όπως ανέφερε.

Μάλιστα, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως θα γίνεται διασταύρωση στοιχείων και έκανε σαφές ότι δεν πρέπει κανείς να επιχειρήσει να παρακάμψει τα μέτρα με «τρικ», δηλώνοντας δηλαδή τόπο εργασίας στο χωριό ή σε περιοχή της περιφέρειας, για να επιστρέψει στη συνέχεια στη μόνιμη κατοικία με το Ε1, καθώς κάτι τέτοιο δεν θα είναι εφικτό και θα επιφέρει τσουχτερά πρόστιμα. Ακολούθως, ανακοίνωσε τις επιτροπόμενες υπερτοπικές μετακινήσεις.

Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται η υπερτοπική μετακίνηση:

Από και προς την εργασία με τα απαραίτητα έγγραφα όπως μέχρι τώρα
Μετακίνηση προς δημόσια δομή υγείας και με έγγραφο από τη δομή.
Εφάπαξ μετάβαση σε τόπο μόνιμης κατοικίας
Μετάβαση σε κηδεία με την επίδειξη ληξιαρχικής πράξης θανάτου και άδειας ταφής.
Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή σε διάσταση για την επικοινωνία με τέκνα, με την επίδειξη των απαραίτητων εγγράφων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.