Μεγάλη Τετάρτη έρχεται «μεγάλο» ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ!

Γράφει η Φιλοθέη Μακριδάκη

Αρθρογράφος – Φοροτεχνικός

Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Ιδιωτών

τηλ. 6944710019

Το Πάσχα είναι πολύ κοντά, λίγες μέρες έμειναν.Η υποχρέωση των εργοδοτών έφτασε και το πολύ μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη το Δώρο Πάσχα θα πρέπει να έχει εξοφληθεί στους εργαζόμενους. Το υπουργείο εργασίας με επίσημο δελτίο ξεκαθαρίζει το τοπίο σε εργοδότες και εργαζόμενους για όλες τις εκδοχές παροχής εργασίας αυτή την δύσκολη και περίπλοκη περίοδο.

Έως 28/4/2021, ημέρα Μεγάλη Τετάρτη θα πρέπει να καταβληθεί η αναλογία του δώρου Πάσχα σε όσους εργαζόμενους η σύμβαση εργασίας τους τέθηκε σε αναστολή από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως και την 31η Μαρτίου 2021, όπως ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Για το διάστημα αναστολής των συμβάσεων εργασίας από 1 Απριλίου 2021 έως 30 Απριλίου 2021, το ποσό θα καταβληθεί στους δικαιούχους έως ημέρα Δευτέρα 31 Μαΐου 2021.

Το Δώρο Πάσχα υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Η καταβολή βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και πραγματοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μέσω του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» και τα χρήματα θα πιστωθούν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων – εργαζομένων.

Το ποσό του Δώρου Πάσχα, που αναλογεί στο χρονικό διάστημα υπαγωγής των εργαζομένων στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, καταβάλλεται και πάλι από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων ως εξής:

α) για το διάστημα υπαγωγής έως 31/3/2021 η καταβολή θα γίνει έως την Μεγάλη Τετάρτη, δηλαδή έως 28/4/2021

β) για το διάστημα υπαγωγής από 1/4/2021 έως 30/4/2021, η καταβολή θα γίνει έως την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021. Η αναλογία στην περίπτωση αυτή υπολογίζεται επί του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας του αντίστοιχου διαστήματος.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, στην περίπτωση των εργαζομένων που εντάχθηκαν στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, το ποσό του δώρου Πάσχα, που αναλογεί στο χρονικό διάστημα υπαγωγής τους στον Μηχανισμό και βαρύνει τους εργοδότες, καταβάλλεται από τους ίδιους τους εργοδότες ως ισχύει σε κάθε περίπτωση.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση με το σημαντικότερο αγαθό στον άνθρωπο την υγεία!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.