Παυλάκης: «Πιθανό το 4ο κύμα της πανδημίας το καλοκαίρι»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουμε και τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού άφησε με δηλώσεις που έκανε ο καθηγητής Ιατρικής Γιώργος Παυλάκης.
Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να έχουμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι σύμφωνα με τον καθηγητή Ιατρικής Γιώργο Παυλάκη, ο οποίος επισήμανε ότι ο κορονοϊός «θερίζει».

«Υπάρχει ακόμα υλικό για τον ιό, αν το αφήσουμε ελεύθερο θα κάνει μεγάλη ζημιά. Αν αφήσουμε το επιδημιολογικό κύμα να σέρνεται θα φύγει πιο αργά, που σημαίνει ότι θα βλέπουμε κρούσματα μετά το Πάσχα, θα συνεχίσουν.

Αυτό δεν είναι κατάλληλη συνταγή για το καλοκαίρι» είπε στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Παυλάκης επισήμανε ότι υπάρχουν κι άλλα στελέχη του ιού έτοιμα να δείξουν τα δόντια τους. «Αυτό το 4ο κύμα, αν είναι ο ιός καινούριος, μπορεί να συμβεί και το καλοκαίρι» προειδοποίησε.

Για το Πάσχα και το αν θα έπρεπε να γίνει κάποιο άνοιγμα ο καθηγητής είπε ότι «με το Πάσχα πάει να γίνει κάτι σωστό στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να πάει ο ιός σε κάθε εκκλησία. Θα γίνουν πολύ χειρότερα τα πράγματα αν ανοίξουν τα ταξίδια» διευκρίνισε.

Για τις συναντήσεις στα σπίτια είπε ότι αν ο καθένας κρατήσει μια μικρή παρέα και δεν μαζευτούν 50 άτομα, δεν θα δώσουμε χώρο στον ιό.

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ινδία, με το νέο στέλεχος, ο κ. Παυλάκης είπε ότι προβλέπεται να γίνει σφαγή, εκτίμησε λέγοντας ότι «Υπάρχει ακόμα υλικό για τον ιό, αν το αφήσουμε ελεύθερο θα κάνει μεγάλη ζημιά.ντας πως «ο ιός προσαρμόστηκε στον πληθυσμό και θερίζει». Επισήμανε, επίσης, ότι είναι θέμα χρόνου να βρει ο ιός, από τη στιγμή που του δίνουμε το χώρο, τρόπο να χτυπήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.