Φοροελαφρύνσεις που κλείδωσαν από τον Υπουργό Οικονομικών!

Γράφει η Φιλοθέη Μακριδάκη

Αρθρογράφος – Φοροτεχνικός

Σύμβουλος Επιχειρήσεων & Ιδιωτών

τηλ. 6944710019

Ας δούμε όλα τα νέα που θα «βαρύνουν» το πορτοφόλι στην τσέπη μας.

Αρχικά, ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις με λιγότερες χρεωστικές στα αποτελέσματα και περισσότερες επιστροφές. Μην ξεχνάμε, των περισσοτέρων τα εισοδήματα μειώθηκαν, άρα και ο φόρος που θα πρέπει να πληρώσουν….

Οι φορολογικές δηλώσεις θα ανοίξουν λίγο μετά το Πάσχα, θα ολοκληρωθούν εμπρόθεσμα μέχρι τέλος Ιουλίου, θα είναι σε οκτώ δόσεις γα φυσικά και νομικά πρόσωπα, αλλά θα είναι εμπρόθεσμη η καταβολή και όσων υποβάλλουν τον Αύγουστο, τότε όμως θα καταβάλουν δύο δόσεις μαζί τέλος Αυγούστου. Για όσα φυσικά πρόσωπα που θα υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση έως τέλος Ιουλίου θα υπάρχει μία έκπτωση φόρου 3%, αντί 2% που ίσχυε πέρυσι.

Το βάσανο των τεκμηρίων είναι πάντα εδώ.

Έτσι έρχεται  πρόβλεψη ώστε να μη φορολογηθούν πολίτες που ανήκουν σε τέσσερις κατηγορίες,

1 οι ελεύθεροι επαγγελματίες που πλήττονται,

2 οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή,

3 οι εργαζόμενοι που είναι στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και

4 οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έχουν χάσει τμήμα του ενοικίου.

Αυτό θα γίνει υπό την προϋπόθεση ότι σε μία τουλάχιστον από τις δύο προηγούμενες χρονιές δεν είχαν φορολογηθεί με αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης.

Ηλεκτρονικές αποδείξεις υπάρχουν για να χτίσουν αφορολόγητο ?

Γίνετε  συζήτηση με τους θεσμούς για τις πιο πάνω τέσσερις κατηγορίες πολιτών και για τις αποδείξεις που αυτές οι κατηγορίες θα πρέπει να συγκεντρώσουν ώστε να χτίσουν αφορολόγητο. Υπάρχουν κάποια πρώτα στοιχεία όπως δηλαδή ότι το 80% της κοινωνίας έχει πιάσει το όριο του 30% με ηλεκτρονικές συναλλαγές. Μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν για αυτό το θέμα αναλυτικές ανακοινώσεις.

Προχωρά η διαδικασία για τις δηλώσεις covid και τις ανείσπρακτες ακόμα αποζημιώσεις

Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα γίνει μία σημαντική πληρωμή εκκρεμοτήτων της περιόδου Νοεμβρίου – Ιανουαρίου και μία πληρωμή για τα μισθώματα Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2021.

Οι αιτήσεις ενδιαφέροντος για την  επιστρεπτέα προκαταβολή 7 σήμερα λήγει, μην ξεχάσετε, υποβάλλεται αίτηση ΤΩΡΑ

Οι πληρωμές των δικαιούχων θα ξεκινήσουν στο τέλος Απριλίου. Μέχρι τώρα πάρα πολύ περισσότεροι από όσους τελικά θα λάβουν έχουν είδη υποβάλει αίτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.