ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Διαβάστε με ΠΡΟΣΟΧΗ τις αλλαγές – Μέσα ΜΑΙΟΥ ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις!

Γράφει η Φιλοθέη Μακριδάκη

Εξειδικευμένη Φοροτεχνικός

Σύμβουλος Επιχειρήσεων & Ιδιωτών

Τα νέα φορολογικά δεδομένα που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός οικονομικών.

Φορολογικές δηλώσεις

Οι φορολογικές δηλώσεις θα ανοίξουν λίγο μετά το Πάσχα, θα ολοκληρωθούν εμπρόθεσμα μέχρι τέλος Ιουλίου, θα είναι σε οκτώ δόσεις γα φυσικά και νομικά πρόσωπα, αλλά θα είναι εμπρόθεσμη η καταβολή και όσων υποβάλλουν τον Αύγουστο, τότε όμως θα καταβάλουν δύο δόσεις μαζί τέλος Αυγούστου. Για όσα φυσικά πρόσωπα που θα υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση έως τέλος Ιουλίου θα υπάρχει μία έκπτωση φόρου 3%, αντί 2% που ίσχυε πέρυσι.

Τι θα γίνει με τα τεκμήρια

Θα υπάρξει πρόβλεψη ώστε να μη φορολογηθούν πολίτες που ανήκουν σε τέσσερις κατηγορίες,

1 οι ελεύθεροι επαγγελματίες που πλήττονται,

2 οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή,

3 οι εργαζόμενοι που είναι στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και

4 οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έχουν χάσει τμήμα του ενοικίου.

Αυτό θα γίνει υπό την προϋπόθεση ότι σε μία τουλάχιστον από τις δύο προηγούμενες χρονιές δεν είχαν φορολογηθεί με αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης.

Τι θα γίνει με τις ηλεκτρονικές αποδείξεις

Γίνετε  συζήτηση με τους θεσμούς για τις πιο πάνω τέσσερις κατηγορίες πολιτών και για τις αποδείξεις που αυτές οι κατηγορίες θα πρέπει να συγκεντρώσουν ώστε να χτίσουν αφορολόγητο. Υπάρχουν κάποια πρώτα στοιχεία όπως δηλαδή ότι το 80% της κοινωνίας έχει πιάσει το όριο του 30% με ηλεκτρονικές συναλλαγές. Μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν για αυτό το θέμα αναλυτικές ανακοινώσεις.

Τι θα γίνει με τα μισθώματα covid και τις πληρωμές

Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα γίνει μία σημαντική πληρωμή εκκρεμοτήτων της περιόδου Νοεμβρίου – Ιανουαρίου και μία πληρωμή για τα μισθώματα Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2021.

Κάποιο νέο για την επιστρεπτέα προκαταβολή 7 που αύριο τελειώνει

Οι πληρωμές των δικαιούχων θα ξεκινήσουν στο τέλος Απριλίου. Μέχρι τώρα πάρα πολύ περισσότεροι από όσους τελικά θα λάβουν έχουν είδη υποβάλει αίτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.