Πίνακας-σοκ: Το lockdown εκτόξευσε τα κρούσματα! – Σε αύξηση σχεδόν 200% οδήγησε το 3ο «κλείδωμα» – Ποιος θα πληρώσει; Δείτε αποκαλυπτικό πίνακα!(ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Αρκετοί επιστήμονες έχουν τονίσει πως ο κορωνοϊός αντιμετωπίζεται καλύτερα σε εξωτερικούς χώρους απ’ ότι σε εσωτερικούς, παρόλα αυτά η κυβέρνηση αποφάσισε να «κλειδώσει» τους πολίτες στα σπίτια τους και παρά την ομολογούμενη πλέον αποτυχία δεν αλλάζει σχέδιο.

Μάλιστα όταν ασκείται κριτική επί τους θέματος η απάντηση είναι πως «αν δεν το είχαμε επιβάλει, τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά», όπως δήλωσε και χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με το επταήμερο 29 Μαρτίου με 5 Απριλίου να έχουν καταγραφεί 21522 νέοι φορείς που είναι το «μαύρο» ρεκόρ σε όλη την διάρκεια της πανδημίας ενώ το προηγούμενο «αρνητικό» ρεκορ ήταν αυτό την περίοδο 10-17 Νοεμβρίου 2020 (λίγες ημέρες νωρίτερα είχαμε εισέλθει στο δεύτερο καθολικό lockdown) οπότε είχαν εντοπισθεί 18255 νέοι ασθενείς με Covid-19.

H χώρα μπήκε επισήμως στο 3ο lockdown στις 11 Φεβρουαρίου, όταν και έκλεισαν ξανά τα καταστήματα. Βέβαια η χώρα βρίσκεται υπό αυστηρά περιοριστικά μέτρα από τις αρχές Νοεμβρίου, όμως λίγο πριν τα Χριστούγεννα είχαν ανοίξει τα καταστήματα. 

Στην χώρα τις τελευταίες ημέρες ανακοινώνονται συνεχώς κοντά στις 4.000 νέα κρούσματα, την ώρα που σχεδόν όλες οι υπόλοιπες χώρες δείχνουν να έχουν ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό και να σχεδιάζουν την επόμενη μέρα. Ενώ πλέον οι νεκροί έχουν φτάσει στους 8.607!

Κάτι που επιβεβαιώνει τα όσα έλεγε ο καθηγητής του Στάνφορντ Γιάννης Ιωαννίδης πριν από λίγους μήνες.

Το θέμα δεν είναι μόνο γιατί δεν τον άκουσε τότε η κυβέρνηση, θα δεχθούμε πως τότε δεν ήξερε, το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί επιμένει να μην τον ακούει! Την ώρα μάλιστα που βλέπουμε πως το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει και η πανδημία δεν δείχνει να περιορίζεται. Γιατί δεν υιοθετεί τις προτάσεις του; Και εν τέλει, όλη αυτή την καταστροφή ποιος θα την πληρώσει; Γιατί ακόμα δεν έχει παραιτηθεί κανείς! 

Τέλος να τονίσουμε πως ακόμη και το αφήγημα της κυβέρνησης πως είμαστε καλύτεροι από κάποιους καταρρέει, καθώς είμαστε πλέον η μοναδική χώρα που καταγράφει αύξηση νεκρών με Covid-19!

pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.