Το πρώτο «έξυπνο» ηλιακό παγκάκι στον Δήμο Ζωγράφου (φωτο)

Ένα σύγχρονο, πρωτοποριακό και φιλικό προς το περιβάλλον σημείο ξεκούρασης έρχεται να προστεθεί στον Δήμο Ζωγράφου. Πρόκειται για το «έξυπνο» ηλιακό παγκάκι, το οποίο λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια μέσω φωτοβολταϊκού πάνελ και τοποθετήθηκε στο πάρκο Γουδή.

Το «έξυπνο» ηλιακό παγκάκι αποτελεί μια καινοτόμα προσθήκη στον εξοπλισμό της πόλης, με πολλά οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη. Παράλληλα, αποτελεί έναν ολοκληρωμένο ψηφιακό σταθμό διευκολύνσεων καθώς οι επισκέπτες και οι κάτοικοι μπορούν όχι μόνο να ξεκουραστούν από την βόλτα τους στο πάρκο αλλά να φορτίσουν τις συσκευές τους και να απολαύσουν την πρόσβασή στο διαδίκτυο μέσω wifi.

Είναι μεταλλικής κατασκευής, ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, τον άνεμο, την υγρασία και τους βανδαλισμούς. Περιλαμβάνει ξύλινα καθίσματα 6 θέσεων, 4 θύρες φόρτισης κινητών τηλεφώνων (δυο κανονικής και δυο ταχείας φόρτισης), ασύρματη σύνδεση Wi-Fi internet, router 4G που υποστηρίζει 4G/3G/2G, ρελέ για αποφυγή ηλεκτροπληξίας και διακοπής τροφοδοσίας, γείωση σε όλα τα μεταλλικά μέρη της κατασκευής με τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι εντυπωσιακή η λειτουργία του το βράδυ καθώς όταν πέφτει ο ήλιος ενεργοποιείται αυτόματα ο λευκός φωτισμός τύπου LED, ο οποίος καλύπτει απόσταση 2 μέτρων.

Στις εργασίες τοποθέτησης παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Δήμα και Ψηφιακής Πολιτικής και Νέας Γενιάς Δημήτρη Κολομπάτσο.

Ο Δήμος Ζωγράφου θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις και αναπλάσεις στον αστικό ιστό για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.