Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή: Μήπως οι αρμόδιοι θα έπρεπε να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή και δέουσα σημασία στο στολίδι της πόλης μας; (φωτορεπορτάζ)

Πάρκο Γουδή: Σε έναν χρόνο θα δοθεί στους πολίτες αναβαθμισμένο (ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020) 

Το μέλλον του Πάρκου Γουδή απασχόλησε σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα των δημάρχων Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, Παπάγου–Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου και Ζωγράφου, Βασίλη Θώδα. Συμμετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Σχεδιασμού, Δημήτρης Οικονόμου, και ο γ.γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης.

Περίγραμμα δράσεων

Πάρκο Γουδή

Ο κ. Χατζηδάκης έθεσε το περίγραμμα και χρονοδιάγραμμα των δράσεων για το Πάρκο Γουδή, υπογραμμίζοντας ότι ήδη το Υπουργείο μεριμνά για:

  • τη γρήγορη ανάρτηση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ),
  • την προώθηση του Προεδρικού Διατάγματος του Υμηττού που σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας,
  • την εκπόνηση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου
  • και τις όποιες νομοθετικές παρεμβάσεις χρειάζονται προκειμένου ο Φορέας Διαχείρισης -με την Αυτοδιοίκηση υπεύθυνη- να προχωρήσει στην ενοποίηση και αξιοποίηση του καινούργιου Πάρκου Γουδή προς όφελος των πολιτών.

Σε έναν χρόνο

Πάρκο Γουδή

“Αποφασίσαμε η Πολιτεία να δράσει χωρίς καθυστερήσεις για το Πάρκο Γουδή. Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για μια πιο πράσινη Αθήνα με ποιότητα ζωής. Το Πάρκο Γουδή είναι ένας «πνεύμονας» στο κέντρο της πόλης που δεν αξιοποιείται” επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι δεν θα είναι εύκολη η πορεία προς τα εκεί. “Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει συνεννόηση με τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, όπως το Υπουργείο Αμύνης και το Υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς  και με όλους όσοι έχουν λόγο εντός του Πάρκου Γουδή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα εμπόδια και να προχωρήσουμε στην απόδοση του Πάρκου στο κοινό. Ο χρόνος που έχουμε δώσει στους εαυτούς μας είναι περίπου ένα έτος για την αντιμετώπιση όλων αυτών των εμποδίων. Στόχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν είναι να αποτελεί διαχειριστή πάρκων, αλλά σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση να λειτουργεί επιτελικά και δραστικά προς την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών”.

Πως είναι σήμερα περιμετρικά το πάρκο Γουδή ένα χρόνο μετά 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021: ΔΕΙΤΕ στο zografounews τις φωτογραφίες που μας έστειλαν δημότες της πόλης μας! 

Βέβαια είδαμε και όμορφες και καθαρές εικόνες όπως οι παρακάτω, αλλά μήπως οι αρμόδιοι θα έπρεπε να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στο στολίδι της πόλη μας; 

Το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή αποτελεί σήμερα τον μοναδικό, μεγάλο, ελεύθερο, δημόσιο χώρο στην Αθήνα.

Ενα ενιαίο αστικό τοπίο στο οποίο κύριο ρόλο παίζουν τα φυσικά χαρακτηριστικά, η ιστορικότητα του χώρου κι η αρχιτεκτονική αξία των κτισμάτων του.

Ο χώρος που προορίζεται για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή αποτελεί μία δημόσια έκταση 965 στρεμμάτων, στα όρια των δήμων Αθηναίων, Ζωγράφου και Παπάγου.

Διαβάστε επίσης:

Μπράβο στις Αρμόδιες Αρχές: Καθάρισε το Πάρκο Γουδή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.