Δηλώσεις Covid για τα μειωμένα ενοίκια του Φεβρουαρίου έως τις 31 Μαρτίου!

Γράφει η Φιλοθέη Μακριδάκη

Λογίστρια Φοροτεχνικός

Αρθρογράφος – Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Ιδιωτών

Άνοιξε η πλατφόρμα για την δήλωση των μειωμένων μισθωμάτων για τον μήνα Φεβρουάριο. Οι δηλώσεις covid για τα μειωμένα ενοίκια Φεβρουαρίου προκειμένου να πληρωθείτε από το κράτος το ποσό που δεν λάβατε από τον ενοικιαστή σας, ανάλογα την περίπτωση βέβαια, αν η επιχείρηση δικαιούται μείωση 40% ή 100% θα μπορεί να γίνει έως 31/3/2021.

Ωστόσο η ΑΑΔΕ ολοκλήρωσε την επεξεργασία των δηλώσεων για τα κουρεμένα ενοίκια από Μάρτιο έως και Δεκέμβριο 2020 και άρχισε να στέλνει ηλεκτρονικά μηνύματα στο taxis, στους ιδιοκτήτες ακινήτων που κόπηκαν από την κρατική αποζημίωση, για ποιον λόγο αυτό συνέβη.

Αναμένεται προσεχώς να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων COVID, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν λάθη για τους μήνες Μάρτιο 2020 έως και Δεκέμβριο του 2020.

Κάποια λάθη που εντοπίστηκαν είναι τα εξής:

οι εκμισθωτές να μην ανήκουν στους πληττόμενους και επομένως να μην δικαιούνται μείωση ενοικίου.

Το μηνιαίο μίσθωμα της δήλωσης COVID δεν είναι το ίδιο με το μηνιαίο μίσθωμα του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου.

Το ποσοστό μείωσης ενοικίου που έχει δηλωθεί δεν είναι αυτό που ορίζει ο νόμος αλλά λιγότερα.

Αυτές τις ημέρες διενεργούνται και άλλοι συμψηφισμοί με φορολογικές υποχρεώσεις πολιτών για τους μήνες από Μάρτιο έως και Οκτώβριο 2020.

Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση. Φιλοθέη Μακριδάκη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.