Ζωγράφου – Λεφτά για την προστασία της υγείας μας, όχι για τα κέρδη των εργολάβων!

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να αναθέσει το μάζεμα των κλαδιών σε εργολάβο, στον οποίο θα παραχωρούνταν και εργάτες του Δήμου στο πράσινο! Η άμεση αντίδραση των εργαζομένων απέτρεψε τα σχέδια της στο συγκεκριμένο εγχείρημα. Οι εργαζόμενοι στο πράσινο, μόνιμοι και συμβασιούχοι, μπορούν να εκτελέσουν τις απαιτούμενες εργασίες.

Η προσπάθεια για τη συνολική ιδιωτικοποίηση του πρασίνου στο δήμο μας έχει μακρά διαδρομή, με διαδοχικές δημοτικές αρχές να εκχωρούν το κλάδεμα σε εργολάβους. Απέναντι στη πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών να ενισχύσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τα λεφτά των δημοτών μόνο η οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων μπορεί να βάλει εμπόδια.

Την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή, όχι μόνο δεν επιδεικνύει τον ίδιο ζήλο για μέτρα προστασίας των εργαζομένων με αποσυμφόρηση των χώρων που συγκεντρώνονται και εργάζονται, αλλά και αρνείται το δίκαιο αίτημα τους για τη πραγματοποίηση μοριακών τεστ στους εργασιακούς χώρους που εμφανίζονται κρούσματα (νεκροταφείο, κοινωνική υπηρεσία). Την ώρα που η κατάσταση είναι κρίσιμη εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα υγείας και της απουσίας μέτρων προστασίας των εργαζομένων στους κρίσιμους χώρους που πολλαπλασιάζεται ο ιός, στους χώρους εργασίας και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, η δημοτική αρχή επικαλείται για άλλη μια φορά το κόστος, που το θυμάται μόνο όταν πρόκειται για την υγεία μας, αλλά το ξεχνάει όταν πρόκειται για τους εργολάβους.

Απαιτούμε:
⦁ Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου
⦁ Άμεση πρόσληψη προσωπικού με σταθερή και μόνιμη εργασία. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
⦁ Μοριακά τεστ στους εργαζόμενους. Μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού στο γκαράζ και στο νεκροταφείο του Δήμου. Θερμομετρήσεις σε όλες τις υπηρεσίες από υγειονομικό προσωπικό. Επαρκή Μέτρα Ατομικής Προστασίας, μάσκες και αντισηπτικά.

Ζωγράφου, 16/3/2021

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.