Δικηγόρος αστυνομικών στη Νέα Σμύρνη: «Σχέδιο περικύκλωσης από αντιεξουσιαστές»

Μία εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη των όσων συνέβησαν στην Νέα Σμύρνη παρουσίασε η δικηγόρος των αστυνομικών Εβίτα Βαρελά.
Kάτοικος της Νέας Σμύρνης περιέγραψε το περιστατικό αστυνομικής βίας στην «Ωρα Ελλάδος» και δήλωσε πως οι αστυνομικοί άρχισαν να επιτίθενται στους πολίτες χωρίς λόγο και πως ένας από αυτούς της είπε ότι αν δημοσιεύσει το βίντεο θα τη συλλάβει.

Παράλληλα για το περιστατικό μίλησε και η δικηγόρος αστυνομικών Εβίτα Βαρελά, παρουσιάζοντας εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη λέγοντας ότι οι αστυνομικοί καθυβρίστηκαν, προπηλακίστηκαν, χτυπήθηκαν και προϋπήρχε επίθεση αντεξουσιαστών, μεταξύ των οποίων και το θύμα ξυλοδαρμού.

«Δεν έχει λόγο αστυνομικός να εκτεθεί. Διενεργείται ένορκη διοικητική έρευνα. Πριν το συμβάν 60 άτομα έκαναν απρόκλητη επίθεση. Υπήρχε ενορχηστρωμένο σχέδιο, υπήρχε σχέδιο περικύκλωσης» είπε ο Εβίτα Βαρελά και απευθυνόμενη στην αυτόπτη μάρτυρα ρώτησε: «Τι είχε προηγηθεί; Αν παρατήρησε ή θυμάται τι είχε προηγηθεί στην Πλατεία πριν από λίγη ώρα; Ενα κλασικό μεσημέρι Κυριακής, δεν είχε προηγηθεί τίποτα» είπε η μάρτυρας. «Δηλαδή απρόκλητα οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στον πολίτη;» αναρωτήθηκε η δικηγόρος των αστυνομικών.

Συνεχίζοντας η Εβίτα Βαρελά είπε ότι «υπάρχει σχετική αναφορά και διενεργείται ΕΔΕ για να δούμε τι προηγήθηκε. Εχει προηγηθεί επίθεση 60 ατόμων σε αστυνομικούς στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, καθυβρίζοντας τους αστυνομικούς που έκαναν τη δουλειά τους. Περικύκλωσαν τους αστυνομικούς, ασκώντας βίας με μπουνιές και με κλωτσιές προσπαθώντας να τους αποσπάσουν τα μπλοκάκια που έκοβαν κλήσεις.

Ο νεαρός σύμφωνα με τον εντολέα μου, κι αν δεν ισχύει θα παραιτηθώ από την υπεράσπισή του, είναι το πρόσωπο που του έχει επιτεθεί και του λέει «να πεθάνετε κι άλλες βρισιές που δεν μπορώ να πω». Υπάρχει ενορχηστρωμένο σχέδιο συκοφάντησης και καθύβρισης της Αστυνομίας τις τελευταίες ημέρες. Εχει προηγηθεί περιστατικό με σχέδιο περικύκλωσης του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Το πρόσωπο που έχει αυτή την αντιμετώπιση, είναι το πρόσωπο που έχει προηγουμένως επιτεθεί στους αστυνομικούς. Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας έγινε η σύλληψή του, δεν συμμορφώθηκε και έγινε ό,τι έγινε. Αν υπάρχει υπέρβαση θα διαπιστωθεί από την ΕΔΕ» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καλιακμάνης Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής είπε ότι «υπήρχαν καταγγελίες για συνωστισμό και 30 άτομα επιτέθηκαν. Τραυματίστηκαν αστυνομικοί. Η επίθεση έγινε από άτομα που ανήκουν στον αντεξουσιαστικό χώρο. Δεν μπορούμε να ακυρώνουμε την ομάδα ΔΙΑΣ».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.