Σοκ στην εστίαση: Θ’ ανοίξουν μέσα Απριλίου (και αν) μόνο οι εξωτερικοί χώροι!

Η κυβέρνηση δεν πτοείται από την ύφεση 11,7% και όπως όλα δείχνουν ο εφιάλτης των καταστημάτων εστίασης που είναι κλειστά από τον Νοέμβριο θα κρατήσει για πολύ ακόμη, καθώς η κυβέρνηση δεν θα ανάψει το «πράσινο φως» πριν τα μέσα Απρίλη, δηλαδή σε τουλάχιστον ενάμιση μήνα.

Ζήτημα αν έχουν μείνει ανοιχτά τα μισά μαγαζιά μέχρι τότε.

Κι αυτό όχι γιατί συμπονάει επιχειρηματίες και προσωπικό αλλά για να μην συνωστίζονται οι πολίτες στα πάρκα! Την ίδια στιγμή οι εστιάτορες προειδοποιούν ότι προσφεύγουν στη δικαιοσύνη ενώ παραδίδουν και τα κλειδιά των επιχειρήσεων του στο τέλος Μαρτίου.

Το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να ανοίξει η εστίαση στα μέσα Απριλίου(!) αλλά μόνο μερικώς σε εξωτερικούς χώρους. Γεγονός που σημαίνει ότι τα τραπέζια θα είναι αραιωμένα στα ανοιχτά καταστήματα που διαθέτουν αυλές, ενώ δεν θα λειτουργούν στο εσωτερικό.

Προς ώρας μελετάται τι θα γίνει με όσες επιχειρήσεις δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους. Είναι μάλιστα πιθανό με βάση τα σενάρια που εξετάζονται στη κυβέρνηση, να επιχορηγηθούν όσοι δεν κατορθώσουν να ανοίξουν σε εξωτερικούς χώρους, ή να τους δοθεί η δυνατότητα να αξιοποιήσουν… πεζοδρόμια ή άλλους χώρους που σήμερα δεν χρησιμοποιούνται.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.