Καραντίνα «τύπου Μαλεσίνας» σε όλη την Ελλάδα εξετάζει η κυβέρνηση!

Η χώρα βρίσκεται στην πιο δύσκολη φάση της από την έναρξη της πανδημίας παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε παρατεταμένο lockdown εδώ και τέσσερις μήνες. Ειδικά στην Αττική που, υποτίθεται ότι βρίσκεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων, η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει. Η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ είναι άνευ προηγουμένου και ήδη υπάρχει σχέδιο για μεταφορά ασθενών σε άλλους νομούς της χώρας!

Σύμφωνα με πληροφορίες για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση η κυβέρνηση σκέφτεται να πάει στο μοντέλο τύπου «Μαλεσίνας» για δύο εβδομάδες . Δηλαδή, θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για όλους εκτός από σώματα ασφαλείας και ειδικές κατηγορίες εργαζομένων και έξοδος των πολιτών αυστηρά για φαρμακεία, νοσοκομεία, σουπερ μάρκετ και άσκηση μόνο για δυο φορές την ημέρα και χωρίς να γίνεται η χρήση αυτοκινήτου.

To συγκεκριμένο σχέδιο θα τεθεί επί τάπητος σήμερα στην συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει έκτακτα σήμερα Τετάρτη από τις 11.00 το πρωί προκειμένου να εκτιμήσει τα νέα δεδόμενα μετά και ανακοίνωση τη Δευτέρα από τον ΕΟΔΥ των 2.353 νέων κρουσμάτων εκ των οποίων τα 1.159 στην Αττική.

Δεν αποκλείεται λοιπόν ακόμα και μέσα στην ημέρα να υπάρξουν κυβερνητικές αποφάσεις για το ως θα κινηθεί η χώρα το επόμενο διάστημα.

Τι θα γίνει με τους «κωδικούς» του 13033
Πέρα ωστόσο από το μοντέλο καραντίνας που συζητά η κυβέρνηση οι ειδικοί επεξεργάζονται και τους κωδικούς που ισχύουν σήμερα για τις μετακινήσεις των πολιτών μέσω του 13033.

Ο κωδικός «6» για μετακίνηση για σωματική άσκηση φαίνεται ότι βρίσκεται στο επίκεντρο του προβληματισμού των στελεχών της επιτροπής καθώς λέγεται ότι πλέον θα ισχύει για κοντινούς περιπάτους με τα πόδια. Δηλαδή για άσκηση μόνο στη γειτονιά ή ευρύτερα στην περιοχή . Εάν κάποιος μετακινηθεί με το αυτοκίνητο του χρησιμοποιώντας τον αριθμό 6 τότε θα του επιβληθεί πρόστιμο.

Διάφορες σκέψεις υπάρχουν και για τον αριθμό «4» που ισχύει για παροχή βοήθεια για άτομα που έχουν ανάγκη .

Εάν ληφθούν αυτά τα μέτρα αναμένεται να πάψει να ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 6 το απόγευμα και να μεταφερθεί στις 9 το βράδυ, δηλαδή όπως και τις καθημερινές .Η αλλαγή αυτή θεωρείται αναγκαία καθώς κάθε Σάββατο υπάρχει μεγάλος συνωστισμός έξω από τα σουπερ μάρκετ.

Τα συγκεκριμένα μέτρα θα φέρουν μοιραία και την αύξηση της τηλεργασίας αλλά και αυστηρούς ελέγχους γύρω από αυτό το θέμα. Παράλληλα το Μέγαρο Μαξίμου θα έχει καταφέρει να βάλει με αυτό τον τρόπο ένα τέλος στις μαζικές πορείες και διαδηλώσεις που γίνονται πλέον καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας για το θέμα Κουφοντίνα .

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.