«Λελογισμένες αυξήσεις»: Αυτοί είναι οι μισθοί των «Golden Boys» της ΕΡΤ

Είναι το θέμα που προκάλεσε την άγρια κόντρα ΝΔ-Σύριζα.

Σε πεδίο αντιπαράθεσης εξελίχθηκε η ΕΡΤ την Τετάρτη στην Βουλή. Οι τόνοι ανέβηκαν για τη Δημόσια Τηλεόραση στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα που φέρνει η κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τον λόγο και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση ψηφίζει αυξήσεις μισθών στα «golden boys». Παράλληλα στηλίτευσε την άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να τεθεί σε ψηφοφορία η τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συναινετικό διορισμό της διοίκησης της ΕΡΤ.

Μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση αποχώρησε από τη συζήτηση.

Η στήλη του «Βηματοδότη» αποκαλύπτει τους μισθούς των λεγόμενων «golden boys» όπως ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο μισθός του Διευθύνοντα Συμβούλου, Γιώργου Γαμπρίτσου κυμαίνεται στα 2.450 ευρώ. Ο οικονομικός διευθυντής της δημόσιας τηλεόρασης λαμβάνει 1.200 και η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου, Αντριάνα Παραασκευοπούλου 1.250 ευρώ.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΕΡΤ έχει μισθό 1.800 ευρώ τον μήνα.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στον «Βηματοδότη»:

«Λελογισμένες», όπως τις χαρακτηρίζει, αυξήσεις προτείνει να έχει η ΕΡΤ. Oχι, όπως λέει, επειδή θέλει να ανταγωνιστεί τα ιδιωτικά κανάλια, αλλά για να μπορέσει να έχει ανταγωνιστικά στελέχη. Από ό,τι έμαθα στη διοίκηση της ΕΡΤ, πολύ τους ενόχλησε ο χαρακτηρισμός που τους έδωσε ο κ. Τσίπρας ότι είναι «golden boys». «Boys», σίγουρα δεν είναι και ως προς το «golden» έχουν επιχειρήματα. Λένε, για παράδειγμα ότι ο CEO της ΕΡΤ Γιώργος Γαμπρίτσιος, διαχειρίζεται σε ετήσια βάση 200 εκατ. ευρώ, αλλά λαμβάνει μηνιαίο μισθό 2.450 ευρώ.

Ο μισθός του Οικονομικού Διευθυντή της ΕΡΤ είναι 1.200 ευρώ και ο μισθός της κεντρικής παρουσιάστριας της δημόσιας τηλεόρασης Ανδριάνας Παρασκευοπούλου είναι 1.250 ευρώ. Ο δε μηνιαίος μισθός του Προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα ανέρχεται στα 1.800 ευρώ. Αυτή είναι πρόταση του ΔΣ της ΕΡΤ προς το υπουργείο Οικονομικών το οποίο και θα αποφασίσει για τις αυξήσεις που θα δοθούν, αλλά όπως μου λένε από την ΕΡΤ σε καμία περίπτωση δεν δίνουν μόνοι τους τις αυξήσεις.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη Βουλή καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως ψηφίζει αυξήσεις στα «golden boys» και στηλίτευσε την άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να τεθεί σε ψηφοφορία το σχέδιο νόμου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συναινετικό διορισμό της διοίκησης της ΕΡΤ.

Ρώτησα πάντως κομματικό παράγοντα στην Κουμουνδούρου (με συχνές εμφανίσεις στα κανάλια) εάν ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει (μετά τις καταγγελίες και τα περί Ικαρίας) να επιβάλει ένα είδος εμπάργκο στην ΕΡΤ, μια πολιτική που την έκανε και στο παρελθόν με τα ιδιωτικά κανάλια. Ο κομματικός αυτός παράγοντας μου είπε ότι τέτοια εντολή δεν έχει δοθεί, ούτε υπάρχει κάποια οδηγία ποιο κανάλι θα βλέπει ή να αποφεύγει ο Συριζαίος ψηφοφόρος.

«Εάν υπήρχε τέτοια οδηγία, τότε δεν θα ήμασταν ΣΥΡΙΖΑ», μου απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια. Ωστόσο υπάρχουν και οι προτιμήσεις. Στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα μετά από δημοσκοπήσεις παρουσίαζαν ένα μεγάλο μέρος των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ (συγκεκριμένα το 68,2%) να λέει ότι η Δημόσια Τηλεόραση βελτιώθηκε σε σχέση με το παρελθόν. Ήρθε όμως η Ικαρία και το ανέτρεψε αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.