Κακοκαιρία «Μήδεια»: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική Οδό από την Τροχαία Αττικής

Σε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος της Αττικής Οδού προχώρησε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και με σκοπό την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Σύμφωνα με την Τροχαία, από σήμερα, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 11:15 π.μ. έως την  ύφεση των φαινομένων, για λόγους ασφαλείας και την αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, είναι σε ισχύ οι κάτωθι ρυθμίσεις:
α) Η προσωρινή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρος άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Αττικής Οδού, στο τμήμα της από το ύψος του Ανισόπεδου Κόμβου Αθηνών-Λαμίας (Κόμβος -8- / Κόμβος Μεταμόρφωσης) μέχρι τη συμβολή της με Ν.Ε.Ο. Αθηνών Κορίνθου.
β) Η απαγόρευση εισόδου προς τον κύριο οδικό άξονα της Αττικής Οδού, παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρος άνω των 3,5 τόνων, από τους κατωτέρω Ανισόπεδους Κόμβους (Α/Κ):
βα) Μάνδρα (Α/Κ -1-, Μάνδρα-Άγιος Σωτήρας-Οινόη-Ερυθρές-Θήβα), στην κατεύθυνση προς Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών,
ββ) Ασπρόπυργος (Α/Κ -4-, Ασπρόπυργος), και προς τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (προς Ελευσίνα και προς Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών)
βγ) Αιγάλεω (Α/Κ -5-, Περιφερειακή Αιγάλεω), στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα,
βδ) Άνω Λιόσια (Α/Κ -6-, Λ. Φυλής), στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα,
βε) Αχαρνές (Α/Κ -7-, Λ. Δημοκρατίας), στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα,
βστ) Μεταμόρφωση (Α/Κ -8-, Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας), στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα.

2. Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

Οχήματα οδικής βοήθειας.
Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι.
Οχήματα εκτάκτου ανάγκης.
3. Η ανωτέρω κυκλοφοριακή ρύθμιση, δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν, κατά την κρίση του Επικεφαλής των μέτρων του Β΄ Τ.Τ Αυτ/μων ΠΑΘΕ Αττικής.
4. Η τοποθέτηση και αφαίρεση των προβλεπόμενων κινητών πινακίδων θα γίνεται με μέριμνα και ευθύνη του Τ.Τ. Αττικής Οδού, σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση του Υ.ΥΠ.ΜΕ. ή την αρμόδια Υπηρεσία των κατά τόπους Δήμων και Κοινοτήτων και την Παραχωρησιούχο Εταιρεία.
5. Από την τοποθέτηση των φορητών πινακίδων οδικής σήμανσης καθώς και τις υποδείξεις – σήματα των Τροχονόμων, οι παραβάτες της Απόφασης αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/99 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.