Εργαζόμενοι: Αλλαγές στις βεβαιώσεις μετακίνησης – Πώς δεν θα πληρώσετε πρόστιμο!

Αλλαγές στις βεβαιώσεις μετακίνησης για αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα προβλέπει το νέο ΦΕΚ με τα μέτρα. Σε περίπτωση που δεν τις ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα.

 Συγκεκριμένα:
-Για αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες απαιτείται, πλέον, εκτός από την βεβαίωση κίνησης απαιτείται και «εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα TAXIS των φορολογικών στοιχείων φυσικού προσώπου και επιχειρηματικής δραστηριότητας ή αντίστοιχη ηλεκτρονική απεικόνιση».

-Για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που «δεν προσέρχεται στην εργασία, ιδίως λόγω του ότι τελεί σε καθεστώς τηλεργασίας ή αναστολής σύμβασης εργασίας», δεν χορηγείται βεβαίωση κίνησης «Τυχόν ήδη χορηγηθείσες βεβαιώσεις κίνησης σε πρόσωπα που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του προηγούμενου εδαφίου παύουν να ισχύουν από τις 15.2.2021.».

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή για τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι μπορούν να λαμβάνουν, όπως και σήμερα την βεβαίωση μετακίνησης «μέσω της εφαρμογής του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου στην ιστοσελίδα apografi.gov.gr και κατ’ εξαίρεση μέσω εντύπου που συμπληρώνεται με ευθύνη του αρμόδιου προϊστάμενου προσωπικού».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.