Αυτό είναι το σχέδιο για το άνοιγμα των μαγαζιών!

Σχέδιο για το άνοιγμα των καταστημάτων την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου έχει καταρτίσει και καταθέσει στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων το Υπουργείο Ανάπτυξης περιμένοντας ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα το πράσινο φως στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, προκειμένου το σχέδιο αυτό να τεθεί σε εφαρμογή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega η απόφαση είναι σχεδόν οριστική και το σχέδιο προβλέπει άνοιγμα του λιανεμπορίου συνολικά με την μέθοδο του click away -όπως το γνωρίσαμε την περίοδο των εορτών- ενώ ρολά θα σηκώσουν επίσης κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Σύμφωνα με το ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη που μίλησε στον ΑΝΤ1 το σχέδιο είναι πιο «προχωρημένο» για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας για τα οποία θα υπάρχει η μέθοδος του click inside ή click in shop.

Όπως είπε ο κ. Σταμπουλίδης, πρόκειται για καταστήματα που παραδοσιακά κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους την περίοδο των εκπτώσεων, η οποία ξεκίνησε ήδη από χθες.

Ο κ. Σταμπουλίδης συμπλήρωσε πως υπάρχει πρόταση από την πλευρά του υπουργείου για να λειτουργήσει όλη η αγορά με τους απαραίτητους κανόνες, καθώς κάποια στιγμή θα πρέπει να συμβαδίσει η λειτουργία της αγοράς με την πανδημία, καθώς έχει αποδειχθεί πως όταν τα μέτρα τηρούνται δεν υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση.

Τα μέτρα για το click in shop θα περιλαμβάνουν την παρουσία ενός πελάτη ανά 15 τετραγωνικά μέτρα, προκαθορισμένο ραντεβού που θα επιβεβαιώνεται με sms για την ημέρα και την ώρα του, παρουσία του πελάτη συγκεκριμένη ώρα εντός του καταστήματος, χρήση μάσκας από όλους, αντισηπτικά στο χώρο και αποστείρωση των ρούχων εφόσον δοκιμαστούν αλλά δεν αγοραστούν από τον πελάτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.