Στον ανακριτή οι οκτώ που ταυτοποιήθηκαν για την επίθεση στον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου!

Στον ανακριτή εμφανίστηκαν το πρωί προκειμένου να απολογηθούν οι οκτώ κατηγορούμενοι οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ότι συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που έλαβε χώρα στις 29 Οκτωβρίου 2020.

Ολοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τις 8 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για επτά άνδρες και μία γυναίκα, οι έξι εξ αυτών φοιτητές, που κατηγορούνται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού.

Η υπόθεση αφορά την εισβολή στο γραφείο του και την απεικόνιση με μια φωτογραφία διαπόμπευσης του Πρύτανη που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους δράστες της επίθεσης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για την επίθεση, οι δράστες έπιασαν τον πρύτανη από τον λαιμό απειλώντας έως και τη ζωή του, ενώ στην συνέχεια διέλυσαν τα πάντα στο γραφείο του πριν αποχωρήσουν. Υπενθυμίζεται πως μετά από λίγες ώρες, ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης η «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.