Πρ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή: » Ο δεξιός φτωχός είναι ένας ηλίθιος, που αναρριχάται δια του γλειψίματος»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ανάρτηση της πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή που χαρακτηρίζει όσους φτωχούς αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί, δηλαδή ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία και όχι ΣΥΡΙΖΑ, είναι ηλίθιοι. Και όχι μόνο ηλίθιοι ή ηλήθιες αλλά προσδοκούν να αναρριχηθούν κοινωνικά δια του γλυψίματος…

Η κυρία Σταμπουλή που αποφάσισε να δώσει νέους ορισμούς για το τι είναι δεξιός και αριστερός και που γράφει ότι ο πλούσιος αριστερός είναι άνθρωπος με κοινωνική ευαισθησία και φιλοσοφικό στοχασμό, υπήρξε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2019 εκλεγόμενη στις Σέρρες. Οι νέοι ορισμοί για τους δεξιούς και αριστερούς προέκυψαν από την ανταπαράθεσή της με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, Άγγελο Βάκαλο στο Facebook, και έχουν προκαλέσει σάλο στα κοινωνικά δίκτυα.

 Γράφει η Αφροδίτη Σταμπουλή που είναι αριστερή:
«α) Στριμωχτήκαμε τόσο που επιστρατεύουμε και μακεδονομάχες (σσ εννοεί Μακεδονομάχους) του γλυκού νερού τώρα; β) Δεν ξέρεις ότι αριστερός-ή πλούσιος-α είναι άνθρωπος με κοινωνική ευαισθησία (και μερικές φορές φιλοσοφικό στοχασμό), ενώ δεξιός-ά φτωχός-ή είναι ηλίθιος-α (και μερικές φορές με προσδοκίες κοινωνικής αναρρίχησης δια του γλειψίματος); γ) Το ευκολότερο πράγμα του κόσμου το τέλους του διαλόγου μας: Δεν απαντάς!».

Ολα αυτά τα δημοσίευσε, χρησιμοποιώντας printscreen, στο Facebook o κ. Βάκαλος.

Να σημειωθεί ότι η μόνη φορά που έγινε γνωστή η παρουσία της κ. Αφροδίτης Σταμπουλή στη Βουλή ήταν το 2014, όταν η πρώην βουλευτής είχε προκαλέσει αντιδράσεις υπερασπιζόμενη το δικαίωμα των συγγενών των κατηγορουμένων στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς να προσκαλούνται στη Βουλή. Τότε οι πληροφορίες έλεγαν ότι η σχετική πρόσκληση είχε δοθεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και η κ. Σταμπουλή είχε υπερασπιστεί την παρουσία των γονιών των προφυλακισμένων, σημειώνοντας:

Είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας Γιατί δεν έχουν δικαίωμα να έρχονται στο ναό της δημοκρατίας, την ώρα μάλιστα που βρίσκονται στη Βουλή εισαγγελείς της χούντας, συνεργάτες της Λεπέν και μαχαιροβγάλτες.

Ποια είναι η Αφροδίτη Σταμπουλή
Η μαιευτήρας-γυναικολόγος Αφροδίτη Σταμπουλή γεννήθηκε το 1959 στις Σέρρες, όπου και κατοικεί. Είναι έγγαμη και έχει δύο ενήλικα παιδιά. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και συμμετείχε στο κίνημα των καταλήψεων κατά του ν.815 ενταγμένη στη Β’ Πανελλαδική και στις Συσπειρώσεις. Το 1985-86 διετέλεσε γραμματέας του Συλλόγου Αγροτικών Ιατρών Μαιών και Νοσοκόμων ν. Δράμας. Ήταν υποψήφια με την Αγωνιστική Πρωτοβουλία Κομμουνιστών Ριζοσπαστών Οικολόγων στο ν. Σερρών το Νοέμβριο του 1989. Στη δεκαετία του 90 συμμετείχε σε Συλλόγους Γονέων και υπήρξε πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Σερρών. Συμμετείχε στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, στις κινητοποιήσεις στα πλαίσια των αντισυνόδων του 2003 και στα Ευρωπαϊκά Φόρα Αθήνας και Κων/πολης ως μέλος της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών. Υπήρξε μέλος της ΑΚΟΑ μέχρι την αυτοδιάλυσή της τον Ιούλιο του 2013, οπότε και εντάχθηκε στην ΑΝΑΣΑ.

Ακόμη είναι μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου και του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και ιδρυτικό μέλος της δημοτικής Κίνησης «Διάβαση Πεζών», με συμμετοχή στις τοπικές και εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις στο νομό και στο δήμο Σερρών από το 2002. Επίσης υπήρξε μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της Κεντρικής Επιτροπής μέχρι τον Ιούλιο του 2013. Το 2008 εκλέχθηκε αναπληρωματικό μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, του οποίου εκπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο διετέλεσε την τριετία 2008-2011. Τον Ιούνιο το 2012 εκλέχθηκε βουλεύτρια Σερρών».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.