Σκλαβενίτης: Σε ποια καταστήματα επιβεβαιώθηκαν κρούσματα κορωνοϊού! (λίστα)

Τα κρούσματα στα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» που κατάφεραν να επιβεβαιώσουν δημοσιοποίησαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εμπορουπαλλάηλων.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία των εργαζομένων, το τελευταίο διάστημα επιβεβαιώθηκαν τα εξής κρούσματα κορωνοϊού στην συγκεκριμένη αλυσίδα:

Άλιμος 11 κρούσματα
Μαρούσι – Avenue 5
Γαλάτσι (Ελευθερίου Βενιζελου) 6
Καισαριανής 3
Ν. Σμύρνη 3
Χαλκηδόνα 7
Σεβαστουπόλεως 7
Κεντρικά (μόνο σε ένα τμήμα) 2
Πολλά κρούσματα σε καταστήματα στην Πάτρα.
Εργαζόμενος σε Σκλαβενίτη: 70 κρούσματα από τον Αύγουστο
Όπως κατήγγειλε ο Μιλτιάδης Κρητικός, μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου και εργαζόμενο στον «Σκλαβενίτη»: «Στον Σκλαβενίτη υπάρχουν 70 περίπου καταγεγραμμένα κρούσματα από τον Αύγουστο ως σήμερα. Έγινε προσπάθεια για απόκρυψη σε πολλές περιπτώσεις. Με τις παρεμβάσεις του επιχειρησιακού σωματείου Σκλαβενίτη Β. Ελλάδας έγιναν σε κάποια καταστήματα επαναλαμβανόμενα τεστ που απέδειξαν το προφανές..δηλαδή πως «κολλάει» και μεταξύ των τμημάτων στα σούπερ μάρκετ πχ 6 κρούσματα στο αεροδρόμιο Μακεδονία με διαφορά 3-4 ημερών το ένα από το άλλο, αλλά 6 πρόσφατα στον Βαρδάρη. Η εταιρεία κάνει rapid test και διώχνει από τη δουλειά μόνο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 1-2 εργαζόμενους από το τμήμα τους».

«Σε όλες τις αλυσίδες super market η εργοδοσία έχει δώσει αυστηρές συστάσεις στο διευθυντικό μηχανισμό της να μην βγαίνει τίποτα έξω από το κατάστημα και εκβιαστικά το ίδιο συστήνουν και στους εργαζόμενους σε περίπτωση κρούσματος. Πχ πριν ένα μήνα περίπου στο υπερμαρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στην Ν. Χαλκηδόνα την ιχνηλάτηση την έκανε ο διευθυντής του καταστήματος και έθεσε σε καραντίνα όσους αυτός έκρινε! Αυτό δήλωσε σαν το πλέον φυσιολογικό πράγμα σε εκπροσώπους του σωματείου. Κι ενώ αυτό έγινε μέρα Σάββατο και υπήρχε η δυνατότητα το κατάστημα να παραμείνει κλειστό προκειμένου να γίνει καθολική απολύμανση, η εργοδοσία αποφάσισε να καλέσει εργαζόμενους την Κυριακή για να γεμίσουν τα ράφια. Η ταυτόχρονη παρουσία κλιμακίου εσωτερικού ελέγχου για το αν τηρούνται τα μέτρα πρόληψης μόνο υποψία μπορεί να προκαλέσει για ενδεχόμενη επίρριψη ευθυνών στο προσωπικό του καταστήματος. Τα ίδια συνέβαιναν εκείνες τις μέρες και σε δεκάδες άλλα καταστήματα του ομίλου όπως Σεβαστουπόλεως, Χαλάνδρι, Λυκόβρυση, Ψυχικό, Εξάρχεια κ.α», πρόσθεσε με έμφαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.