Κοινωνική Παρέμβαση Δημοκρατικών Πολιτών Ζωγράφου: Τιμούμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου συνεχίζοντας τον αγώνα τους…

Η φετινή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου διεξάγεται σε ένα κλίμα δυστοπικό, με τη χώρα και τους πολίτες της να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ταυτόχρονη υγειονομική, οικονομική, γεωπολιτική κρίση, που συνδυάζεται και επιτείνεται με ακραία φαινόμενα καταστολής και επίθεσης σε συνταγματικά κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα.
Εγκλωβισμένος ανάμεσα σε διλλήματα προστασίας της δημόσιας υγείας και αδυναμίας αντίδρασης και διαμαρτυρίας, ο λαός στερείται κάθε μέσου υπεράσπισης ζωτικών δικαιωμάτων του. Δικαιωμάτων για τα οποία χύθηκε αίμα τόσο στο Πολυτεχνείο το 1973 όσο σε προηγούμενα αλλά και επόμενα χρόνια. Δικαιωμάτων στη δημόσια δωρεάν υγεία, στην εργασία, στην δημόσια δωρεάν παιδεία, στην ελεύθερη έκφραση του λόγου και στην ελεύθερη δράση των πολιτών.
Τιμούμε εφέτος τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, με διαφορετικό τρόπο, από απόσταση, αλλά ενστερνιζόμενοι πιο έντονα από κάθε άλλη φορά τα μηνύματα που μας άφησαν παρακαταθήκη. Τιμούμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου συνεχίζοντας τον αγώνα τους, βρισκόμενοι σε εγρήγορση και επιφυλακή, διατρανώνοντας με κάθε μέσο την ετοιμότητά μας να αντιδράσουμε σε όλες τις πολιτικές που καταστρατηγούν θεμελιωμένα δικαιώματά και ελευθερίες!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.