Σημαντική πρωτοβουλία από τον Βασίλη Σπανάκη για τη δημιουργία Δικτύου – Συνδέσμου Δήμων που φιλοξενούν Πανεπιστήμια

Μία σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Δήμων που φιλοξενούν Πανεπιστήμια εντός των διοικητικών τους ορίων, ανέλαβε ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών της ΝΔ Βασίλης Σπανάκης.

Συγκεκριμένα,  με ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, προτείνει τη θεσμοθέτηση ενός Δικτύου -Συνδέσμου Δήμων Πανεπιστημιουπόλεων, καθώς όπως επισημαίνει, «η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των φοιτητών, των καθηγητών, καθώς και των κατοίκων των Δήμων που φιλοξενούν Πανεπιστήμια, επιβάλει την στενή συνεργασία και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η συνεργασία των Δήμων που φιλοξενούν Πανεπιστήμια εντός των διοικητικών τους ορίων, θα επιφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα με τη θεσμοθέτηση ενός Δικτύου Συνδέσμου Δήμων Πανεπιστημιουπόλεων».

Παράλληλα, ο κ. Σπανάκης σημειώνει, πως, «με τη θεσμοθέτηση ενός τέτοιου Συνδέσμου, μπορούν να εφαρμοστούν σύγχρονες πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, συνεργασία για πρωτότυπες διπλωματικές εργασίες που θα επιλύουν προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, πολιτικές για ενίσχυση του εθελοντισμού, για ανταλλαγή πολιτιστικών εθίμων, για εκμετάλλευση των υποδομών των Πανεπιστημίων, όπως για παράδειγμα των αθλητικών χώρων, των χώρων πρασίνου, των εργαστηρίων και της λοιπής υλικοτεχνικής υποδομής, την αμφίδρομη συνεργασία υπηρεσιών Πανεπιστημίου και Δήμων, τη συνεργασία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την ανταλλαγή απόψεων για επαγγελματικό προσανατολισμό προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες εργασίας των τοπικών κοινωνιών κ.α.», τονίζοντας: «Σε μία περίοδο που εξαγγέλλονται εύστοχα και πετυχημένα μέτρα για την αναβάθμιση των Πανεπιστημίων μας από την Κυβέρνηση, μετά και τα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η δημιουργία ενός τέτοιου Συνδέσμου θα βοηθήσει και προς την κατεύθυνση αυτή».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.