Ναι μεν 13 έτη, αλλά..: Σε πόσα χρόνια θα βγει απ’ τη φυλακή ο Μιχαλολιάκος!

Σήμερα είναι μια μέρα χαράς και γιορτής για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη. Τα μέλη της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης που γνώρισε η πολιτική ζωή του τόπου πήραν το δρόμο που τους πρέπει για τις φυλακές και μια μαύρη, κατάμαυρη σελίδα στην ιστορία της χώρας έκλεισε.

Το αν έκλεισε οριστικά ή όχι βέβαια θα φανεί στην πορεία καθώς αφενός πολλοί οπαδοί του ναζιστικού μορφώματος εξακολουθούν να βρίσκονται ανάμεσά μας, αφετέρου τα παραθυράκια στον ποινικό κώδικα δυστυχώς υπάρχουν και είναι βέβαιο ότι θα τα χρησιμοποιήσουν οι καταδικασθέντες.

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ο άνθρωπος που και με απόφαση δικαστηρίου πλέον αποδείχτηκε ότι έδινε τις εντολές για τα εγκλήματα της συμμορίας του καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 ετών.

Την ίδια ποινή με τον Μιχαλολιάκο έλαβαν και οι Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παπάς, Γιώργος Γερμενής και Ηλίας Παναγιώταρος για το ίδιο αδίκημα. Μοναδική διαφοροποίηση του δικαστηρίου ήταν ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, που καταδικάστηκε σε 10 έτη κάθειρξη για το ίδιο αδίκημα.

Σε πόσα χρόνια όμως μπορεί να βγει ο Νίκος Μιχαλολιάκος έξω για να συνεχίσει το…θεάρεστο έργο που άφησε στη μέση; Το menshouse απηύθυνε το ερώτημα σε έναν απ’ τους πιο έγκριτους νομικούς της χώρας και η απάντηση που έλαβε σίγουρα δεν πρόκειται να χαροποιήσει κανέναν.

Ή σχεδόν κανέναν καθώς είπαμε ότι ζούμε ανάμεσα σε ανθρώπους που ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να βρίσκονται στο πλευρό των Ναζί και να πιστεύουν ότι τα… μπουκούκια της οργάνωσης είναι οι νέοι Κολοκοτρώνηδες που φυλακίστηκαν άδικα.

Σύμφωνα με όσα μας είπε λοιπόν ο Μιχαλολιάκος θα εκτίσει σίγουρα το 1/3 της ποινής του. Στη συνέχεια αν δείξει καλή διαγωγή, δουλέψει εντός φυλακής και δεν έχει πειθαρχικά παραπτώματα, μετά τα 4,5 χρόνια μπορεί να αποφυλακιστεί.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Μιχαλολιάκος έχει εκτίσει ήδη 1,5 χρόνο, οπότε χονδρικά μετά από 3 περίπου έτη στη φυλακή, δηλαδή το 2024, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αποφυλάκισής του.

Μια τέτοια μέρα χαράς όμως ας δούμε το ποτήρι μισογεμάτο και ας μείνουμε στο θετικό της υπόθεσης. Για 3 τουλάχιστον χρόνια το βασικό σύνθημα της Χρυσής Αυγής θα γίνει πράξη. Θα ξεβρομίσει ο τόπος…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.