Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη Δευτέρα η απόφαση για τα ελαφρυντικά!

Δεν αποκλείεται για τις ποινές το δικαστήριο να χρειαστεί να συνεδριάσει και την Τρίτη – Η αναφορά της εισαγγελέως στην πρότασή της για την ενοχή
Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την απόφαση των δικαστών που θα κρίνει την περαιτέρω ποινική μεταχείριση όσων κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Τη Δευτέρα το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση του σχετικά με το εάν θα αναγνωρίσει ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές καθώς και στα άλλα πρόσωπα που καταδικάσθηκαν για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Στη συνέχεια οι δικαστές θα αποφασίσουν για τις ποινές που θα τους επιβάλλουν. Δεν αποκλείεται για την απόφαση που θα αφορά στις ποινές όπως επίσης και για το ζήτημα των αναστολών, το δικαστήριο να χρειαστεί να συνεδριάσει και την ερχόμενη Τρίτη.

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, έχει ζητήσει με πρότασή της προς το δικαστήριο να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά σε κανένα από τους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Αντίθετα, η εισαγγελέας έχει προτείνει στο δικαστήριο να αναγνωρίσει ελαφρυντικό σε όσους έχουν κριθεί ένοχοι μόνο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και όχι για κάποιο άλλο αδίκημα. Μάλιστα, η πρόταση αυτή της εισαγγελέως προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης και χθες η κυρία Οικονόμου ζήτησε το λόγο για να απαντήσει.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελική λειτουργός είχε προτείνει τον περασμένο Δεκέμβριο την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για εγκληματική οργάνωση και την ενοχή του Γ. Ρουπακιά για τη δολοφονία Φύσσα. Την πρότασή της όμως αυτή δεν υιοθέτησε το δικαστήριο με την απόφαση που ανακοίνωσε την Τετάρτη επί της ενοχής.

Χθες λοιπόν η εισαγγελέας απαντώντας στους δικηγόρους της υπεράσπισης είπε στο δικαστήριο: «Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου ήταν απαλλακτική για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Άφησαν αιχμές περί λιγοψυχίας και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές παραμένω πίστη στην πρόταση μου, στην οποία προέβην κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου. Ο εισαγγελέας ανεξάρτητα της πρότασης του οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση του δικαστηρίου, να την υιοθετεί και να προτείνει ανάλογα με αυτή. Ήμουν υποχρεωμένη παρά την πρόταση μου να κάνω αυτή την εισήγηση (σ.σ για τα ελαφρυντικά)».

Πάντως, όπως ανέφερε και η εισαγγελέας τον τελικό λόγο επί των ελαφρυντικών τον έχει το δικαστήριο το οποίο και θα αποφανθεί με απόφασή του την ερχόμενη Δευτέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.