AΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ… ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για βαρύτατη προσβλητική συμπεριφορά σε βάρος δικηγόρου από τον Πρόεδρο του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου και από στέλεχος της Στρατονομίας! (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Στην πορεία μου ως δικηγόρος δεν έχω απασχολήσει ποτέ μέχρι σήμερα τις αρχές και την Δικαιοσύνη με προσωπική καταγγελία ή άλλο παράπονο στο πρόσωπό μου.
Σήμερα εμφανίστηκα για να ασκήσω τα καθήκοντά μου ως συνήγορος πολιτικής αγωγής ενώπιον του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου της Αθήνας, δηλαδή του δευτερβάθμιου στρατοδικείου που εκδικάζει τις εφέσεις κατά των πρωτοβάθμιων στρατοδικείων.
Έλαβα τον λόγο μετά από πρόταση του αξιότιμου κ. Εισαγγελέως, ο οποίος πρότεινε την αναβολή της υπόθεσής μου και ζήτησα να εξεταστούν στοιχεία που ανέφερα προφορικά για την απόρριψη αιτήματος αναβολής που προβλήθηκε από την άλλη πλευρά.


Ο αξιότιμος κ. Πρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου όχι μόνον αρνήθηκε να με ακούσει (δεν πρόλαβα καν να καταθέσω επί της έδρας το γραμμάτιο παράστασης που εξέδωσα χθες από τον ΔΣΑ), όχι μόνον δεν δέχθηκε να εξετάσει τον μάρτυρα που ήταν μαζί μου ή να ανατρέξει στην δικογραφία για στοιχείο που ανέφερα, αλλά κατά παράβαση κάθε έννοιας δικονομικής τάξης και κάθε έννοιας καθήκοντος, διέταξε την αποβολή μου από την αίθουσα. Αυτό είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει σε εμένα και, κυρίως, η πρώτη φορά που βλέπω δικαστή να αποβάλλει συνήγορο από δικαστική αίθουσα.
Μετά την αποβολή μου από την αίθουσα του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, στρατονόμος ήρθε και ασκώντας παράνομη βία και υπερβαίνοντας την σαφή διαταγή περί αποβολής μου από την αίθουσα, με έξωσε από το ίδιο το κτίριο του Αναθεωρητικού Δικαστήριου και δεν μου επέτρεψε την παραμονή μου εντός του κτιρίου, ενώ ο μάρτυρας και πολιτικώς ενάγων εντολέας μου παρέμεινε εντός της αίθουσας. Ο εντολέας μου στην συνέχεια εξήλθε και αυτός και μου είπε ότι ο πρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου αμφισβήτησε την ιδιότητά μου ως Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω, ενώ μπροστά του υπήρχε η δικογραφία με την σφραγίδα μου, τον ονοματεπώνυμό μου, τον αριθμό μητρώου μου και φυσικά την βαθμίδα μου ως συμπράττοντος λειτουργού της Δικαιοσύνης.


Ο αξιότιμος κ. Πρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου είπε μάλιστα στον εντολέα μου ότι θα με αναφέρει στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών εάν εντός της ημέρας δεν ζητήσω συγγνώμη.
Ζήτησα επίσης να υποβάλλω αναφορά για την συμπεριφορά του Στρατονόμου, αλλά με διάφορα προσχήματα δεν δόθηκε η δυνατότητα να υποβάλω επί τόπου την συγκεκριμένη αναφορά.
Θα προχωρήσω λοιπόν σε κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία της τιμής και της υπόληψής μου, κυρίως όμως για την επαγγελματική μου αξιοπρέπεια και για την υπεράσπιση του ίδιου του κύρους της Δικαιοσύνης.
Δεν χρειάζομαι την συμπαράσταση κανενός, θα το αναλάβω όλο μόνος μου και θα το φέρω εις πέρας, μέχρι να επέλθουν οι έννομες συνέπειες για το σύνολο των πράξεων που τελέστηκαν σήμερα εις βάρος μου και εις βάρος του θεσμού που υπηρετώ και στον οποίο έχω αφιερώσει την ζωή μου.

Υπάρχουν δύο πράγματα που οφείλει να κάνει ένα κράτος δικαίου για να καταστείλει την λειτουργία μιας εγκληματικής…

Δημοσιεύτηκε από Vasilis Sotiropoulos στις Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.