Θετικός στον κορωνοϊό εκπαιδευτικός στην Καλλιθέα

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Προοπτική Ζωής  του  Κώστα Ασκούνη στην Καλλιθέα ενημερώνει για την εμφάνιση κρούσματος κορονοϊού σε Δημοτικό σχολείο της πόλης .

Διαβάστε την ανακοίνωση

Το πρώτο κρούσμα σε εκπαιδευτικό Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας είναι γεγονός.

Το Δημοτικό Σχολείο άνοιξε την 1η Σεπτεμβρίου και έδωσαν το παρόν και οι 30 περίπου εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πραγματοποιούσαν τις αναγκαίες προετοιμασίες.

Την επόμενη μέρα ένας δάσκαλος βρέθηκε θετικός σε τεστ για κορονοϊό και ενημέρωσε τη Διεύθυνση. Η Διεύθυνση του σχολείου μετά από κωλυσιεργία των αρμοδίων φορέων και τελικά έγκριση από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έκλεισε το σχολείο. Σήμερα, 2 ημέρες μετά, δεν έχουν πραγματοποιηθεί τεστ στους εκπαιδευτικούς, από τον ΕΟΔΥ, ούτε φυσικά η απαραίτητη ιχνηλάτηση όσων είχαν προσέλθει την 1η Σεπτεμβρίου στο σχολείο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή, ενώ έχουν περάσει 2 ημέρες, δεν έχει ενημερώσει με ανακοίνωση τους πολίτες, ούτε προέβη με δικά της έξοδα στη διενέργεια διαγνωστικών τεστ σε όλο το προσωπικό του σχολείου.

Προφανώς υπάρχουν μεγάλες ευθύνες στο Υπουργείο Παιδείας για την έλλειψη οδηγιών, αλλά και οι ευθύνες του Δήμου είναι σημαντικές. Να σημειώσουμε ότι μέχρι και σήμερα δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία της Καλλιθέας, ούτε έχουν αναλάβει υπηρεσία οι καθαρίστριες των σχολείων, η οποία θεωρούμε ότι είναι η ελάχιστη υποχρέωση του Δήμου.

Τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο όλες οι παρατάξεις ζητήσαμε με επιμονή από το Δήμαρχο ενημέρωση για τις ενέργειες και τα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Τώρα κατανοούμε γιατί ο Δήμαρχος αρνήθηκε τη ενημέρωση – συζήτηση.

Καλούμε το Δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του και να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν χιλιάδες συμπολίτες μας και να προχωρήσει άμεσα:

–      Στην πραγματοποίηση όλων των διαγνωστικών τεστ στο εκπαιδευτικό προσωπικό και σε όσους ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

–      Στη συγκρότηση συντονιστικού οργάνου το οποίο θα έχει την ευθύνη διαχείρισης παρόμοιων θεμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.