Σοκαριστικές φωτογραφίες στο κέντρο της Αθήνας: Δεκάδες χρήστες στις πιάτσες ναρκωτικών!

Έντονο παραμένει το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, όπως δείχνουν και φωτογραφίες που δημοσίευσε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αποστολόπουλος.

Σε αυτές βλέπει κάποιος διακινητές ναρκωτικών που βρίσκονται καθημερινά στο πόστο τους, μοιράζοντας τον θάνατο σε εξαθλιωμένους και πολλές φορές ημιθανείς τοξικοεξαρτημένους ανθρώπους.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στις παρακάτω περιοχές: Άγιος Παύλος-πλατεία Βάθης, πλατεία Κουμουνδούρου, πλατεία Βικτωρίας, Εξάρχεια-οδός Δερβενίων, λόφος Στρέφη, Μουσείο, πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο, Κυψέλη, πλατεία Αμερικής, Άγιος Παντελεήμονας, Πατήσια, Άγιος Νικόλαος, Νέος Κόσμος. H Αστυνομία κάνει κάποιες προσπάθειες δίωξης των εμπόρων ναρκωτικών στην πλατεία Βάθης και την πλατεία Βικτωρίας αλλά αυτές δεν λύνουν το πρόβλημα.

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος δηλώνει ότι «η Πολιτεία και οι εκάστοτε Κυβερνήσεις έχουν αποδείξει βέβαια ότι εκεί που θέλουν (για παράδειγμα στο Πεδίον του Άρεως κατόπιν αγώνων των πολιτών) το έχουν επιλύσει».

narkwtika1
narkwtika2
narkwtika3
narkwtika4
narkwtika5

Αναλυτικά, ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρει στην ανάρτησή του:

Νέες κραυγές αγωνίας για τα ναρκωτικά στην Αθήνα.

Το ασύδοτο εμπόριο του θανάτου και η επακόλουθη εγκληματικότητα συνεχίζονται καταστρέφοντας καθημερινά ζωές.

Είναι οι ζωές των κατοίκων της πόλης μας και των άρρωστων αυτών συνανθρώπων.

Οι δεκάδες πλέον ανατριχιαστικές φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Ημίγυμνοι εξαθλιωμένοι και ημιθανείς χρήστες, φωτιές σε διαδρόμους πολυκατοικιών, σπασμένα τζάμια σε αυτοκίνητα, στρωματσάδες, αντίσκηνα, συμμορίες…

Άγιος Παύλος-πλατεία Βάθης, πλατεία Κουμουνδούρου, πλατεία Βικτωρίας, Εξάρχεια-οδός Δερβενίων, λόφος Στρέφη, Μουσείο, πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο, Κυψέλη, πλατεία Αμερικής, Άγιος Παντελεήμονας, Πατήσια, Άγιος Νικόλαος, Νέος Κόσμος.

Μεμονωμένες προσπάθειες δίωξης που γίνονται σε ορισμένα σημεία (πλατεία Βάθης, πλατεία Βικτωρίας), δεν λύνουν το πρόβλημα.

Η Πολιτεία και οι εκάστοτε Κυβερνήσεις έχουν αποδείξει βέβαια ότι εκεί που θέλουν (για παράδειγμα στο Πεδίον του Άρεως κατόπιν αγώνων των πολιτών) το έχουν επιλύσει.

Καταθέτω πέντε προτάσεις:

1. Μηδενική ανοχή στο εμπόριο.
2. Ένταξη όλων των χρηστών σε «καθαρά» προγράμματα απεξάρτησης που θα λειτουργούν αποκεντρωμένα σε όλες τις περιοχές της Αττικής και στην περιφέρεια.
3. Δημιουργία, με νομοθετική ρύθμιση, δομών φιλοξενίας αποκεντρωμένα σε όλους τους Δήμους του λεκανοπεδίου.
4. Λειτουργία χώρων ελεγχόμενης χρήσης αποκλειστικά σε νοσοκομειακές μονάδες.
5. Αυστηρή απαγόρευση της δημόσιας χρήσης ως συνέχεια των προηγούμενων.
Δεν μπορούμε πλέον να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στη θλιβερή πραγματικότητα που αποτελεί όνειδος για τη χώρα και την τουριστική της ανάπτυξη.
Η Ευρωντροπή των ναρκωτικών και η εγκληματικότητα στην Αθήνα πρέπει να σταματήσουν.
Οι κάτοικοι φωνάζουν με αγωνία και θέλουν επιτέλους να ακουστούν. Απαιτούν σεβασμό.
Η Αθήνα θέλει να ζήσει!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.