Οι πράξεις της κυβέρνησης για να σταθεί όρθια η οικονομία της χώρας – Τι ανακοίνωσε στο διάγγελμα ο πρωθυπουργός

Γράφει η Φιλοθέη Μακριδάκη

Ειδικός Φοροτεχνικός

Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Ιδιωτών

Πριν λίγο ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων, προκειμένου η γέφυρα για το πέρασμα από την υγειονομική κρίση στην κανονικότητα , να είναι όσο πιο σταθερή και άμεση γίνεται . Έτσι, κάποιες από τις μεταβολές που ανακοινώθηκαν είναι οι κάτωθι:

Από Ιούνιο έως και Οκτώβριο, μειώνεται το ΦΠΑ από το 24% στο 13% σε κάθε τύπου εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς. Στόχος είναι όσοι μετακινούνται να πάνε διακοπές το καλοκαίρι να το κάνουν με όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση. Και σύντομα, επίσης, θα ανακοινωθούν επιπλέον προγράμματα στήριξης του εσωτερικού τουρισμού, για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι:

Μειώνεται ο ΦΠΑ στα προϊόντα καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά , αλλά και στα εισιτήρια των θερινών σινεμά.

Άρα θα μπορούμε να δούμε σινεμά στη ζέστη του καλοκαιριού και με χαμηλότερο κόστος!

Συνεχίζεται η μείωση του ενοικίου 40% για το καλοκαίρι!

Οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού περιλαμβάνονται και αυτοί στο νέο πρόγραμμα. Και θα ενισχυθούν περισσότερο με ειδικές πρόνοιες στις εβδομάδες που έρχονται. Πρόκειται για τομές που αναζωογονούν την κατανάλωση. Τονώνουν την αγοραστική δύναμη. Αλλά αυξάνουν και τον τζίρο των επαγγελματιών του τουρισμού και της εστίασης. Γι’ αυτούς παρατείνεται, για όλο το καλοκαίρι, και η μείωση ενοικίου κατά 40%. Με βάση τα λεγόμενα του πρωθυπουργού.

Έρχεται , ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ προκαταβολή φόρου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι , η προκαταβολή φόρου, επιτέλους, μειώνεται. Πράγματι, είναι άδικο να καλείται κανείς να προπληρώσει φόρους με βάση τα όποια κέρδη είχε τη μία χρονιά, όταν αυτά -ειδικά φέτος- θα είναι πολύ λιγότερα. Η προκαταβολή φόρου, λοιπόν, θα μειωθεί γενναία. Και το ακριβές ποσοστό θα ανακοινωθεί σύντομα, ύστερα από μελέτη.

Κατά συνέπεια έρχονται σπουδαία μέτρα ώστε να περάσουμε από την πλευρά της ύφεσης στην όχθη της ανάπτυξης όσο το δυνατόν πιο άμεσα και ανώδυνα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.