Επίδομα 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους – Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις

Γράφει η Φιλοθέη Μακριδάκη

Ειδικός Φοροτεχνικός

Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Αυτές τις δύσκολες ημέρες του κορονοιού η πολιτεία βοηθάει και τους μακροχρόνια άνεργους δίνοντας μία σημαντική οικονομική ενίσχυση. Η οικονομική αυτή βοήθεια είναι της τάξεως των 400 ευρώ.

Επειδή με καλείται πολλοί και με ρωτάτε για αυτό το συγκεκριμένο επίδομα αν θα μπορέσετε ως ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ να το λάβετε να δούμε λίγο τους όρους και τις προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα λοιπόν, ξεκινάει στις 23 Απριλίου η ηλεκτρονική διαδικασία καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε 168.000 μακροχρόνια ανέργους. Μέχρι και τις 3 Μαΐου θα γίνει η επιβεβαίωση ή η καταχώριση του IBAN των δικαιούχων της ενίσχυσης.

 ΠΡΟΣΟΧΗ:

 Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση αφορά όσους εγγεγραμμένους ανέργους απόκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια άνεργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, από την 1 Απριλίου 2019 έως και τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, και παράλληλα παραμένουν άνεργοι και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

S.O.S

Οι περίπου 90.000 δικαιούχοι που έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού IBAN δηλωμένο στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές όπως επιδοτήσεις, παροχές, βοηθήματα, συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κ.λπ., θα μπορέσουν είτε να επιβεβαιώσουν το ΙΒΑΝ είτε να καταχωρίσουν νέο ΙΒΑΝ μέχρι και την Κυριακή 3 Μαΐου. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ θα καταβληθούν μετά τις 3 Μαΐου στο ΙΒΑΝ που είναι ήδη καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ.

S.O.S

Οι περίπου 78.000 δικαιούχοι που δεν έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού IBAN δηλωμένο στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους μέχρι και την Κυριακή 3 Μαΐου. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ δεν μπορούν να καταβληθούν.

Οι πληρωμές θα φανούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 2-4 εργάσιμων ημερών μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση του ΙΒΑΝ.

Η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση, όπως και όλες όσες έχουν δοθεί έως σήμερα, είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ

Μακροχρόνια άνεργοι από 12 έως 24,5 μήνες και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας

Κλικάρεται το παρακάτω link

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia

επιλέγεται

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους.

 1.       Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr

2.       Εργασία και ασφάλιση

3.       Ανεργία

4.       Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.