Δολοφονία Σουλεϊμανί: Έκτακτα μέτρα σε «ευαίσθητους» στόχους στην Αθήνα – «Φρούριο» η πρεσβεία των ΗΠΑ!

Η Ελλάδα δεν είναι στο στενό κύκλο των χωρών που ενδεχομένως να στρέψει τα πυρά των αναμενόμενων αντιποίνων της η Τεχεράνη, ωστόσο οι αρχές Ασφαλείας λαμβάνουν ήδη αυξημένα μέτρα σε στόχους αμερικανικού ενδιαφέροντος – Ενισχύθηκε ήδη η φρούρηση της αμερικανικής πρεσβείας στη Β.Σοφίας

Μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται έξω από το στενό κύκλο των χωρών που ενδεχομένως το Ιράν θέλει να χτυπήσει για να “εκδικηθεί” τη δολοφονία του υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί με διαταγή του Αμερικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια ενέργεια σε στόχο “made in the USA” στην Αθήνα. Κάποιοι δηλαδή να προσπαθήσουν να δράσουν στη χώρα μας με σκοπό να πλήξουν την αμερικανική πλευρά. Για τον λόγο αυτό οι ελληνικές αρχές είναι σε πλήρη επαγρύπνηση και μάλιστα πραγματοποιήθηκαν πολύωρες συσκέψεις στην ΕΛ.ΑΣ και αποφασίστηκαν συγκεκριμένα μέτρα.

Αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, στελέχη της Ε.Υ.Π και σύνδεσμοι της Αστυνομίας με διαβαθμισμένες αναφορές εκτιμούν τους πιθανούς κινδύνους και προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει κανενός είδους εμπλοκή. Είτε αυτή έχει να κάνει με χτύπημα στόχου στην Αθήνα ή με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρησιμοποιηθεί ως περιοχή προπαρασκευαστικών ενεργειών για εξτρεμιστικές δράσεις σε άλλα σημεία της Ευρώπης. Μάλιστα, οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές ίσως εκτιμούν οι αναλυτές χρησιμοποιηθούν προκειμένου άτομα που ορκίστηκαν εκδίκηση να διεισδύσουν στον δυτικό κόσμο.

Έτσι, σε πρώτη φάση αποφασίστηκε να ενισχυθεί η φύλαξη της αμερικάνικης πρεσβείας στη Βασιλίσσης Σοφίας με επιπλέον δυνάμεις ενώ παράλληλα γίνεται χαρτογράφηση κτηρίων και επιχειρήσεων αμερικανικών συμφερόντων που ενδεχομένως να αποτελέσουν στόχους ομάδων που θέλουν να εκδικηθούν για τον θάνατο του Κασέμ Σουλειμανί.

Δίκτυο πληροφοριών και επαφών

Οι εκτιμήσεις των ειδικών αναλυτών της ΕΛ.ΑΣ και των συναρμόδιων υπηρεσιών δεν θεωρούν ιδιαίτερα πιθανό όμως παράλληλα δεν μπορούν και να αποκλείσουν το ενδεχόμενο χτυπήματος – βασικά σε αμερικανικό και σε δεύτερο χρόνο σε ισραηλινό στόχο που βρίσκεται στην Αθήνα. Όχι βέβαια για να πλήξουν τη χώρα μας αλλά για να πραγματοποιήσουν μια ενέργεια που θα έχει χαρακτήρα αντιποίνων, με την Ελλάδα ουσιαστικά να αποτελεί παράπλευρη απώλεια. Για το λόγο αυτό, την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και αποφασίστηκε μια σειρά μέτρων, αλλά και συνεχής παρακολούθηση και καταγραφή των εξελίξεων και των δεδομένων που μέρα με τη μέρα δημιουργούνται.

Άμεσα ενεργοποιήθηκαν όλες οι πηγές αλλά και τα δίκτυα πληροφοριών με άτομα και συνδέσμους του ιρανικού κόσμου και γενικότερα των αραβικών καναλιών έτσι ώστε οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ να έχουν άμεση ενημέρωση για το τι παίζεται και φυσικά να είναι σε θέση να αξιολογούν την πληροφόρηση που φθάνει. Παράλληλα σύνδεσμοι της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται σε on line σύνδεση με αξιωματούχους της αμερικανικής πρεσβείας και τα γραφεία της CIA όπως επίσης και με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Ισραήλ.

Πληροφορίες από το κτήριο της Κατεχάκη λένε ότι τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση πρόσωπα που κινούνται στους ιρανικούς κύκλους προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν αλλαγές στις κινήσεις και τις επαφές τους. Στόχος των αρχών είναι να έχουν από την πρώτη στιγμή εικόνα για τις προθέσεις συγκεκριμένων ομάδων οι οποίες ίσως επιχειρήσουν εκδικητικές κινήσεις και να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά για να τις μπλοκάρουν.

Παράλληλα, αυξάνονται οι έλεγχοι τόσο στις εισόδους και εξόδους της χώρας όσο και στα άτομα που φθάνουν στα ακριτικά νησιά μέσω των μεταναστευτικών ροών. Όλα αυτά θα βρίσκονται σε πλήρη εφαρμογή για το επόμενο χρονικό διάστημα και ανάλογα με τα δεδομένα που προκύπτουν τα σχέδια θα αναπροσαρμόζονται και τα μέτρα θα ενισχύονται ή θα χαλαρώνουν.

Αμερικάνικη πρεσβεία

Σύμφωνα με αξιόπιστη “πηγή” του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από το μεσημέρι της Παρασκευής ενισχύθηκαν τα μέτρα φύλαξης στην αμερικανική πρεσβεία. Οι Έλληνες επιτελείς δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να συμβεί το παραμικρό και να πιαστούν απροετοίμαστοι στο ενδεχόμενο μιας ενέργειας που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο για τη χώρα μας. Παράλληλα, εκτός από την πρεσβεία στη Βασιλίσσης Σοφίας αποφασίστηκε να χαρτογραφηθούν στόχοι αμερικανικού ενδιαφέροντος και αναλόγως να εκτιμηθεί ο βαθμός κινδύνου και αν τα συγκεκριμένα πρόσωπα και κτήρια χρειάζονται επιπλέον φύλαξη.

Βέβαια, αυτό που διευκρινίζουν τα στελέχη του υπουργείου προστασίας του Πολίτη είναι ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πληροφορία ή απτό στοιχείο που να δείχνει ότι υπάρχει κίνδυνος όμως ένα ζήτημα που προκαλεί παγκόσμιες αναταράξεις και κλυδωνισμούς επιβάλλεται να αντιμετωπίζεται με την δέουσα σοβαρότητα ανεξαρτήτως αν η Αθήνα δεν υπάγεται στον στενό κύκλo των πόλεων που βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.