«Μένω Εξάρχεια, είναι έγκλημα;»: Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το Airbnb και την αστυνόμευση! (ΦΩΤΟ)

Σε κινητοποίηση κατέβηκαν οι κάτοικοι των Εξαρχείων, που διαμαρτύρονται για το φαινόμενο βραχυχρόνιων μισθώσεων, τύπου Airbnb, που έχει καταστήσει δυσεύρετα τα σπίτια στην περιοχή, αλλά και για τις διώξεις που γίνονται κατά προσφύγων και μεταναστών.

«Μένω Εξάρχεια. Είναι έγκλημα;» ήταν ο τίτλος της κινητοποίησης που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Κατοίκων Εξαρχείων, με τη συμμετοχή μουσικών και της Χορωδίας Εξαρχείων.

Οι μετέχοντες στη συγκέντρωση μοίρασαν κείμενο, στο οποίο αναφέρουν ότι «βγαίνουμε από τα σπίτια μας, πριν μας πετάξουν έξω», σχολιάζοντας τα όσα γίνονται στην περιοχή με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Παράλληλα, εκφράζουν τη στήριξή τους σε πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ αντιτίθενται στην ιδιαίτερα έντονη παρουσία αστυνομικών στην περιοχή.

«Ζούμε και δρούμε στα Εξάρχεια και δεν είναι έγκλημα!» αναφέρουν οι διοργανωτές. Παράλληλα, στη συγκέντρωση έγιναν ομιλίες για τις μαφίες ναρκωτικών που δρουν στην περιοχή.

 Έτοιμοι για κινητοποιήσεις και στο Κουκάκι

Αντίστοιχο πρόβλημα με το φαινόμενο του Airbnb, και εν γένει των βραχυχρόνιων μισθώσεων, αντιμετωπίζουν και στο Κουκάκι, που συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο Ολυμπίου με Φαλήρου.

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Κουκακίου και γύρω περιοχών επισημαίνει ότι λόγω της κουλτούρας του Airbnb παρατηρούνται τεράστιες αυξήσεις στα ενοίκια και εξώσεις «από κερδοσκόπους ιδιοκτήτες», καθώς και μείωση του μονίμου πληθυσμού και των διαθέσιμων κατοικιών.

«Το ζήτημα της στέγασης, με την ανάπτυξη της πρακτικής της βραχυχρόνιας μίσθωσης (π.χ. airbnb) αποτελεί βραχνά για τους μόνιμους κατοίκους. Η κατοικία μετατρέπεται σε τουριστικό κατάλυμα και ο/η ιδιοκτήτης/τρια σε επιχειρηματία-κερδοσκόπο, όπου είτε εξαναγκάζει σε έξωση τους ενοικιαστές, είτε τους εκβιάζει με υπέρογκη αύξηση ενοικίου» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Η ομάδα που αντιτίθεται στο Airbnb και τις βραχυχρόνιες μισθώσεις καλεί κάθε Κυριακή, στις 12:00 το μεσημέρι, σε συνέλευση στο σημείο (Ολυμπίου με Φαλήρου) με το σύνθημα «θέλουμε γειτονιές, όχι τουριστικά θέρετρα»

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.