Αν και φυλακισμένος αρχηγός σπείρας «εκτέλεσε» 83 τηλεφωνικές απάτες με τους συνεργούς του!

Νέες πτυχές έρχονται συνεχώς στο φως όσον αφορά το κύκλωμα που εξαπατούσε επιχειρηματίες, ιερωμένους και άλλους πολίτες σε όλη την χώρα. Μάλιστα, τις εντολές τις έδινε ένας 42χρονος ο οποίος επικοινωνούσε μαζί τους μέσα από το… κελί του στο σωφρονιστικό κατάστημα όπου κρατείται!

Συγκεκριμένα, από τις 5 Ιουνίου, όπου η αστυνομία ταυτοποίησε τον αρχηγό της σπείρας και συνέλαβε 15 μέλη της, εξιχνιάσθηκαν 83 περιπτώσεις απάτης με τους δράστες να αποκομίζουν περισσότερα από 710.000 ευρώ.

Η δράση της σπείρας είχε επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, αφού οι απάτες είχαν καταγραφεί στο Μεσολόγγι, το Αιτωλικό, το Αγρίνιο, το Αίγιο, την Κέρκυρα, την Κεφαλλονιά, τα Ιωάννινα, τη Θεσσαλία, την δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Εύβοια, την Αττική, τη Λακωνία, την Αρκαδία, τη Μυτιλήνη, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, την Ρόδο, την Κω και άλλα νησιά στα Δωδεκάνησα!

«Ξέπλεναν τα κέρδη τους»
Μάλιστα, κάποια από τα μέλη της σπείρας «ξέπλεναν» τα παράνομα κέρδη τους, συστήνοντας εμπορικές επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ή αγοράζοντας αυτοκίνητα μεγάλης αξίας.

Κατά τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων και συνδέσεων σε αντίστοιχα δίκτυα, πλήθος καρτών τραπεζών, φωτοαντίγραφα τραπεζικών συναλλαγών και μία replica πιστολιού. Αλλά και στο κελί του 42χρονου αρχηγού βρέθηκαν δυο από τα έξι κινητά και δυο από τις δέκα κάρτες SIM με στοιχεία αλλοδαπών που χρησιμοποιούσε για τις επικοινωνίες με τα θύματα, ενώ κατασχέθηκε και ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.