Τι κι αν τάζουν στους αστυνομικούς! Δεν θέλουν να έρθουν στην Αθήνα για να ενταχθούν στους «Πάνθηρες»

Πρόβλημα αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία να πείσει τους αστυνομικούς που υπηρετούν στις Διευθύνσεις της Επικράτειας να μετακινηθούν στην Αθήνα, προκειμένου να ενταχθούν στους λεγόμενους «Πάνθηρες», ομάδα που έχει στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας στις γειτονιές της Αθήνας και την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Σύμφωνα με το nantiareport.gr, δεν υπήρξε η αναμενόμενη ανταπόκριση από τους ενστόλους για να μετακινηθούν στην Αθήνα και έτσι οι επιτελείς της Αστυνομίας διαβίβασαν εντολή προς τις Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις για τρίμηνη μετακίνηση των αστυνομικών.

Για να υπάρξει όμως και το αντίστοιχο δέλεαρ, η διαταγή αναφέρει ρητά πως θα υπάρξει ανταποδοτικό όφελος με δαπάνη του Δημοσίου για τουλάχιστον τρεις μήνες, που σημαίνει έως τις αρχές του 2020.

Το ανταποδοτικό όφελος θα δοθεί ως δέλεαρ σε όσους αποφασίσουν να μετακινηθούν στην Αθήνα και ενταχθούν στους «Πάνθηρες», καθώς έως το τέλος του χρόνου υπάρχουν δύο γεγονότα στα οποία η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να ανταποκριθεί με ενισχυμένη επιχειρησιακή δύναμη: η επέτειος του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη, ενώ στις 6 Δεκεμβρίου είναι η επέτειος από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι αστυνομικοί επιθυμούν να επιστρέψουν στις περιοχές εντοπιότητάς τους, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. θα αντιμετωπίσουν τεράστιο πρόβλημα ενίσχυσης της ομάδας των «Πανθήρων», ενώ ακόμα και το οικονομικό κίνητρο προς το παρόν δεν είναι βέβαιο πως θα έχει την ανταπόδοση που επιθυμούν στην Αστυνομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δαπάνη του Δημοσίου αφορά τη διανομή των αστυνομικών της Περιφέρειας αλλά και τα έξοδα διατροφής τους για τους τρεις μήνες που θα βρίσκονται στην Αθήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.