Οι πρωτοβουλίες του Βουλευτή Βασίλη-Πέτρου Σπανάκη, για τον Νότιο τομέα

25 Σεπτεμβρίου- Κοινοβουλευτική ερώτηση για την πεζογέφυρα Π.Φαλήρου

Καταθέτει κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, σχετικά με την απαράδεκτη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της πεζογέφυρας του Παλαιού Φαλήρου, στο ύψος της οδού Αφροδίτης, που θα καταλήγει στην απέναντι πλευρά προκειμένου οι κάτοικοι να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους προς το παραλιακό μέτωπο, τον σταθμό Τράμ “Τροκαντερό”, τις αθλητικές εγκαταστάσεις Δ.Α.Κ Παλαιού Φαλήρου, τις στάσεις των λεωφορείων, το Πάρκο Φλοίσβου, το Θ/Κ Αβέρωφ κ.α., με ασφάλεια.

Επειδή όπως αναφέρει, «η πρόσβαση στην Παραλιακή Ζώνη δεν είναι και τόσο εύκολη και με ιδιαίτερους κινδύνους για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, για γονείς με μικρά παιδιά και κυρίως με καροτσάκια, ηλικιωμένους, μαθητές…ενώ η εικόνα ενός έργου ημιτελούς-εγκαταλελειμμένου για μήνες τώρα δημιουργεί προβλήματα στην γειτονική περιοχή», ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό ενημέρωση για τον χρονικό ορίζοντα επανέναρξης και ολοκλήρωσης των εργασιών καθώς και για τις ενέργειες που σκοπεύει να κάνει.

25 Σεπτεμβρίου- Κοινοβουλευτική ερώτηση για την πεζογέφυρα Αλίμου
Καταθέτει κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της πεζογέφυρας του Αλίμου, στο ύψος της Λ. Καλαμακίου, που θα καταλήγει στην παραλία του Αλίμου προκειμένου οι κάτοικοι να διευκολύνονται στις μετακινήσεις τους προς το παραλιακό μέτωπο, τη στάση Τράμ “Καλαμάκι”, τις στάσεις των λεωφορείων, την παιδική χαρά, τις παραλίες κ.α., με ασφάλεια.
Επειδή όπως αναφέρει «η πρόσβαση στην Παραλιακή Ζώνη δεν είναι και τόσο εύκολη και με ιδιαίτερους κινδύνους για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, για γονείς με μικρά παιδιά και κυρίως με καροτσάκια, ηλικιωμένους, μαθητές…ενώ η εικόνα ενός έργου ημιτελούς-εγκαταλελειμμένου για μήνες τώρα δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην γειτονική περιοχή»,  ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό ενημέρωση για τον χρονικό ορίζοντα επανέναρξης και ολοκλήρωσης των εργασιών καθώς και για τις ενέργειες που σκοπεύει να κάνει.

28 Σεπτεμβρίου- Συνάντηση με τον Υπ. Εθνικής Άμυνας και συζήτηση για το Πάρκο Ηρώων του Μοσχάτου-Ταύρου

Συναντά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο στο γραφείο του και έχει μαζί του μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση, για θέματα της αρμοδιότητάς του που αφορούν τον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, όπως το Άλσος Ναυτικής Παράδοσης στο Παλαιό Φάληρο. Παράλληλα, του θέτει το δίκαιο και εύλογο αίτημα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου για την παραχώρηση της κυριότητας του Πάρκου Ηρώων στον Δήμο και τους πολίτες του, θέμα για το οποίο ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Ευθυμίου είχε ενημερώσει την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, χωρίς αποτέλεσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.