Η σύσκεψη των «5» στο Μαξίμου και ο «αδύναμος κρίκος» Παπαγγελόπουλος!

Στο μικροσκόπιο είναι πλέον η περίφημη κλειστή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία όπως λέγεται αποφασίστηκε τότε η στοχοποίηση των δέκα πολιτικών προσώπων

Με ειλημμένη την απόφαση της κυβερνητικής ηγεσίας να παραπεμφθεί σε προανακριτική επιτροπή ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για τη σκευωρία κατά πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, την υπόθεση Novartis, καλά πληροφορημένες πηγές διαβεβαιώνουν ότι στο μικροσκόπιο είναι πλέον η περίφημη κλειστή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία όπως λέγεται αποφασίστηκε τότε η στοχοποίηση των δέκα πολιτικών προσώπων, που αργότερα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα (Σαμαράς, Πικραμμένος, Αβραμόπουλος, Λοβέρδος, Γεωργιάδης, Βενιζέλος, Στουρνάρας, Λυκουρέντζος, Σαλμάς, Κουτρουμάνης).

Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη και νομικοί της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και ορισμένοι εκ των «δέκα», θεωρούν ότι η «ρίζα του κακού» βρίσκεται σε εκείνη τη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν πέραν του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, οι Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Παύλος Πολλάκης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Χριστόφορος Βερναρδάκης και Βασιλική Θάνου, η οποία ήταν άτυπη σύμβουλος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η σύσκεψη ήταν καθοριστική για τις μετέπειτα εξελίξεις, καθώς εκεί ουσιαστικά εξετάστηκαν όλα όσα σχετίζονταν με την υπόθεση Novartis και τις πολιτικές προεκτάσεις της. Οι πληροφορίες λένε ότι σχεδόν όλοι και απλώς με επιμέρους επιφυλάξεις ελάχιστων εκ των συμμετεχόντων, αποφασίστηκαν τα όσα έγιναν στην πορεία. Από την ανάδειξη του θέματος σε κεντρικό πολιτικό ζήτημα για την τότε κυβέρνηση, έως τις διαδικασίες στην Ολομέλεια της Βουλής με την παραπομπή στη Δικαιοσύνη των «δέκα».

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές η «απόσπαση» της περίπτωσης Παπαγγελόπουλου σε αυτή τη φάση διερεύνησης της σκευωρίας, που στήθηκε τότε και η ξεχωριστή διερεύνησή της, οφείλεται καταφανώς στο γεγονός ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης θεωρείται ο «αδύναμος κρίκος» σε αυτή την αλυσίδα, καθώς ήταν εκείνος, που ανέλαβε και το «εκτελεστικό» μέρος του σχεδίου, λόγω της προέλευσής του από τους κόλπους της Δικαιοσύνης. Απομένει απλώς να φανεί πώς θα αντιδράσει ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος και αν θα επικαλεστεί ότι είχε πλήρη πολιτική κάλυψη και πολιτικές εντολές για τις κινήσεις του, ακόμη και για τις δηλώσεις που έκανε και με τις οποίες διαμόρφωσε ένα συγκεκριμένο νοσηρό πολιτικό κλίμα, όχι μόνο κατά προσώπων, αλλά και εναντίον πολιτικών κομμάτων με στόχο την κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σκηνικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.