ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ! Το όνομα του μικρού ιδρυτή του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Ανδρέα Γιαννόπουλου στο «Junior Academy-Χερρονάσιος Σχολή»!

Το όνομα του μικρού ιδρυτή του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Ανδρέα Γιαννόπουλου στο «Junior Academy-Χερρονάσιος Σχολή»

Σε μια συγκινητική τελετή, την Παρασκευή 9 Αυγούστου, το Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο «Junior Academy-Χερρονάσιος Σχολή» πραγματοποίησε, σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τελετή ονοματοδοσίας κατά την οποία ενέταξε ως φόρο τιμής και μνήμης το όνομα του 10χρονου ιδρυτή του Οργανισμού στην επίσημη ονομασία του σχολείου.

Πρόκειται για μια σπουδαία ενέργεια καθώς είναι η πρώτη φορά που ένας χώρος μάθησης και εκπαίδευσης παιδιών στην Ελλάδα συνδέει το όνομά του με το όνομα ενός άλλου παιδιού, του 10χρονου Ανδρέα, που 23 και πλέον χρόνια αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για τον καθοριστικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα παιδιά και οι νέοι στη διαμόρφωση ενός καλύτερου κόσμου.

Τα αποκαλυπτήρια της νέας επιγραφής «Junior Academy- Χερρονάσιος Σχολή-Ανδρέας Γιαννόπουλος», πραγματοποιήθηκαν μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς και συγκίνησης, από τον Διευθυντή του Εκπαιδευτηρίου κ. Άρη Μαρκάκη, παρουσία του πατέρα του μικρού ιδρυτή και Προέδρου του Δ.Σ. του Οργανισμού κ. Κώστα Γιαννόπουλου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς οι βουλευτές κ. Γιώργος. Λογιάδης, ο κ. Χαράλαμπος Μαμουλάκης, ο νυν Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Μαστοράκης, ο επερχόμενος Δήμαρχος κ. Γιάννης. Σέγκος, ο παραολυμπιονίκης Γιώργος Καπελάκης, ενώ παρόντες ήταν πολλοί αθλητές του Συλλόγου ΑμΕΑ «Μεγαλόνησος». Το μήνυμα του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη μετέφερε η Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Χερσονήσου κ. Νεκταρία Μανίκα. Το παρόν επίσης έδωσαν εκατοντάδες κόσμου, υποστηρικτές, φίλοι, εργαζόμενοι κι εθελοντές του Οργανισμού και φυσικά παιδιά, που «γέμισαν» με τις φωνές και τον ενθουσιασμό τους τον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Ο Πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε θερμά το Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο και τον Διευθυντή του κ. Άρη Μαρκάκη για τη σπουδαία απόφαση να προστεθεί το όνομα του μικρού Ανδρέα στην επίσημη ονομασία του σχολείου. Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, ο κύριος Γιαννόπουλος ανέφερε: «Στα δέκα του χρόνια ο γιος μου Ανδρέας διαγνώστηκε με την αρρώστια και ταλαιπωρήθηκε για 11 μήνες. Αρρώστησε ο Ανδρέας και όλα γκρεμίστηκαν. Έχασα τον Ανδρέα και μαζί με αυτόν την κανονικότητά μας ως οικογένεια. Στο μικρό διάστημα που του έμεινε έδωσε σε όλους μας και πρώτα από όλους σε μένα μαθήματα ψυχικού σθένους, εσωτερικής δύναμης και στωικότητας. Με το σθένος αυτό αλλά και την ανόθευτη αγάπη και το ανιδιοτελές νοιάξιμο για τους συνανθρώπους του και κυρίως για τα παιδιά αποφάσισε να καταγράψει στο προσωπικό του ημερολόγιο το όραμά του για έναν σύλλογο που θα βοηθούσε παιδιά, ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας και καταγωγής.

Το όραμα του γιου μου Ανδρέα για το χαμόγελο κάθε παιδιού και το παράδειγμά του μας διδάσκει όλους, μικρούς και μεγάλους με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο» ανέφερε ιδιαίτερα συγκινημένος ο κύριος Γιαννόπουλος τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι στα 23 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, ο Οργανισμός που έχει στηρίξει περισσότερα από 1. 500.000 παιδιά, είχε και θα συνεχίσει να έχει ως σταθερό οδηγό την ψυχή και το όραμα ενός 10χρονου αγοριού που άφησε πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη πιστεύοντας πως αν ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας μπορούμε να τα καταφέρουμε. «Ο Οργανισμός επιτελεί, ένα πολυδιάστατο ανθρωπιστικό έργο το μέγεθος του οποίου πολλοί ακόμη δε γνωρίζουν και που οφείλουμε να στηρίζουμε και να υπηρετούμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», συμπλήρωσε τελειώνοντας ο κ. Γιαννόπουλος .

Στην πολυετή σχέση αγάπης και προσφοράς με «Το Χαμόγελο του Πιαδιού, αναφέρθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση ο Διευθυντής του Junior Academy – Χερρονάσιος Σχολή κ. Άρης Μαρκάκης, τονίζοντας ότι αποτελεί για τον ίδιο και για το εκπαιδευτήριο μεγάλη τιμή το γεγονός ότι στην επίσημη ονομασία του προστίθεται εκείνο του οραματιστή και συμβόλου των παιδιών όλου του κόσμου Ανδρέα Γιαννόπουλου. «Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί ένα σπουδαίο γεγονός για την οντότητα του σχολείου μας, καθώς ενωμένοι ως οικογένεια με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τον Πρόεδρο του κ. Κώστα Γιαννόπουλο, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις ίδιες ιδέες, αξίες και ιδανικά που τόσα χρόνια προάγουμε με ζήλο», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μαρκάκης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά άλλη μια φορά το «Junior Academy- Χερρονάσιος Σχολή-Ανδρέας Γιαννόπουλος» για τη συγκεκριμένη ενέργεια καθώς θα αποτελεί πλέον μια διαρκή υπενθύμιση του οράματος ενός μικρού παιδιού να προσφέρει απλόχερα το δικαίωμα στο χαμόγελο και την ελπίδα σε όλα τα ευάλωτα παιδιά στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.