“Φωτιά” βάζουν στις τιμές των ενοικίων οι μισθώσεις τύπου Airbnb

Έντονη ανησυχία στους φοιτητές – Έως και 30% οι αυξήσεις σε πολλές περιοχές

“Φωτιά” βάζουν στις τιμές των ενοικίων οι μισθώσεις τύπου Airbnb, με τις αυξήσεις να φθάνουν έως και το 30%, ειδικά για τους φοιτητές που αναζητούν κατοικία σε πόλεις όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Καλαμάτα και τα Χανιά.

Το θέμα ανέδειξε ρεπορτάζ της ΕΡΤ που επισήμανε πως η εκτόξευση των τιμών των ενοικίων προκαλεί έντονο προβληματισμό, ιδίως στους φοιτητές, καθώς τα περισσότερα ακίνητα διατίθενται πλέον στην πλατφόρμα για βραχυχρόνιες μισθώσεις και όχι για κλασσική ενοικίαση.

Μάλιστα είναι τόσο μεγάλος ο ανταγωνισμός και η προσφορά, που τα εισοδήματα των ιδιοκτητών τύπου Airbnb είναι χαμηλότερα από πέρυσι.

Στην πρώτη θέση, με τις περισσότερες αγγελίες για βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, είναι η Κρήτη με 22.585 αγγελίες, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Αθήνα, με τις μισές καταχωρήσεις (11.355).

Ακολουθούν η Κέρκυρα, η Σαντορίνη και η Μύκονος, με την συμπρωτεύουσα να φιγουράρει στη 13η θέση της λίστας, ενώ τελευταία στην κατάταξη βρίσκεται η Καβάλα, με 638 αναρτήσεις, σύμφωνα με έρευνα της AirDna.

Όπως προκύπτει, αυξημένα έως και 30% αναμένεται να είναι φέτος τα ενοίκια σε σχέση με το 2016, για τους φοιτητές που θα αναζητήσουν κατοικία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα και Χανιά, περιοχές όπου το φαινόμενο βραχυχρόνιας μίσθωσης ανθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.