Στα “κάγκελα” οι Δικηγόροι ζητούν άμεση απόσυρση της διάταξης για το επιτελικό κράτος

Ποιους λόγους επικαλείται ο Δικηγορικός Σύλλογος

Σφοδρές αντιδράσεις στο δικηγορικό κόσμο έχει προκαλέσει η διάταξη του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος (άρθρο 117), που αφορά τους έμμισθους δικηγόρους, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών να ζητά την άμεση απόσυρση της.

Ειδικότερα, ο ΔΣΑ χαρακτηρίζει απαράδεκτη την επίμαχη ρύθμιση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος που έχει ήδη κατατεθεί στην Βουλή και ζητεί την απόσυρσή της, παραθέτοντας ταυτόχρονα τέσσερις λόγους.

Οι λόγοι που επικαλείται ο ΔΣΕ για την απόσυρση της επίμαχης διάταξης από το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος είναι οι ακόλουθοι:

– Είναι απολύτως άνιση και άδικη η πρόβλεψη λύσης των συμβάσεων των εμμίσθων δικηγόρων που υπηρετούν στους καταργούμενους φορείς, των οποίων οι αρμοδιότητες μεταφέρονται και εντάσσονται στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, όταν για το λοιπό προσωπικό προβλέπεται η μεταφορά αυτού στην ιδρυόμενη αρχή.

– Είναι αντίθετες στα άρθρα 42 επ. του Κώδικα Δικηγόρων οι προβλέψεις για λύση των συμβάσεων των εμμίσθων δικηγόρων χωρίς καταβολή της νομίμου αποζημιώσεως.

– Είναι αντίθετες στις διατάξεις των άρθρων 139 επ. του Κώδικα Δικηγόρων οι προβλέψεις για παραπομπή των εμμίσθων δικηγόρων σε Πειθαρχικό Όργανο, έτερο του προβλεπομένου στον Κώδικα Δικηγόρων.

– Είναι αντίθετη στον Κώδικα Δικηγόρων (ιδίως άρθρο 5 περ. γ’ και ε’) η προβλεπόμενη υποχρέωση των εμμίσθων δικηγόρων να συλλέγουν και να παραδίδουν στοιχεία από υποθέσεις που άλλοι συνάδελφοί τους έχουν χειριστεί.

1 Σχόλιο
  1. […] Οι λόγοι που επικαλείται ο ΔΣΕ για την απόσυρση της επίμαχης διάταξης από το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος είναι οι ακόλουθοι που μπορείτε να δείτε εδώ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.