Δραματική μείωση στα έσοδα της εκκλησίας – Η κρίση “αδειάζει” τα παγκάρια

Δραματική είναι η μείωση στα έσοδα της εκκλησίας τα τελευταία χρόνια που αγγίζει ακόμη και το ποσοστό του 60% αφού από το 2011 έως και σήμερα οι πιστοί ναι μεν εκκλησιάζονται συχνά, αλλά εξαιτίας της οικονομικής στενότητας αδυνατούν να καταθέσουν τον οβολό τους στα παγκάρια των Ιερών Ναών.

Όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμα του ο «Ελεύθερος Τύπος» δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι ιερωμένοι βρίσκουν μέσα στο κουτί, αντί για χρήματα, δραχμές, βουλγάρικα νομίσματα ακόμη και κουμπιά.

Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι η περιγραφή που κάνει ο αντιπρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας, πατέρας Γεώργιος Βαμβακίδης: «Κάθε φορά που κάνω καταμέτρηση στο παγκάρι βρίσκω μονόλεπτα, δίλεπτα, βουλγάρικα νομίσματα και το πιο θλιβερό ακόμα και κουμπιά».

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι μια μερίδα ιεραρχών, όπως αναφέρει στο δημοσίευμα του ο Ελεύθερος Τύπος, έχουν καταργήσει τους περιττούς δίσκους στους ναούς που ποιμαίνουν, τα περιφερόμενα παγκάρια στα νεκροταφεία αλλά και τα «τυχερά» από γάμους, βαπτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.