Αλλάζει ριζικά η διαδικασία ανανέωσης των διπλωμάτων στους ηλικιωμένους

Άμεσα ανακοινώνει τις αλλαγές το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία των ηλικιωμένων οδηγών που επιθυμούν ν’ ανανεώσουν τα διπλώματα τους, πρόκειται να βάλει άμεσα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που προχωρά στη ριζική αλλαγή της διαδικασίας ανανέωσης των διπλωμάτων.

Ειδικότερα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πρόκειται να καταθέσει ειδική εγκύκλιο για το θέμα, το αργότερο έως τις 15 Αυγούστου.

Όπως αποκαλύπτει σε σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα “Τα Νέα” οι ηλικιωμένοι οδηγοί με ηλικίες άνω των 74 ετών δεν θα εξετάζονται σε δοκιμασίες οδήγησης αλλά οι γιατροί θα αποφασίζουν αν είναι να θέση να οδηγούν ή όχι.

Οι γιατροί θα χορηγούν κάποιο πιστοποιητικό καταλληλότητας ή ακαταλληλότητας που θα επιτρέπει ή όχι την ανανέωση του διπλώματος.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα το υπουργείο Μεταφορών αρχικά με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή έως τις 15 Αυγούστου σε κάποιο νομοσχέδιο θα αναστείλει για τουλάχιστον 6 μήνες τον περιβόητο νόμο Σπίρτζη ώστε να αποσυμφορηθούν οι Διευθύνσεις Μεταφορών στις Περιφέρειες καθώς στη λίστα αναμονής βρίσκονται πάνω από 100.000 υποψήφιοι οδηγοί!

Ενώ για το χρονικό διάστημα όπου καταργείται ο νόμος Σπίρτζη θα επανέλθει σε ισχύ το προηγούμενο καθεστώς και παράλληλα θα ετοιμαστούν οι αλλαγές που θέλει να πραγματοποιήσει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Εκτός όμως από τα διπλώματα ο νόμος Σπίρτζη πρόκειται να επανεξεταστεί στο σύνολό του και ειδικότερα σε θέματα που αφορούν στην ασφάλιση των υποψήφιων οδηγών αλλά και στη διαδικασία καταγραφής των πρακτικών εξετάσεων με κάμερες και μικρόφωνα.

Πάντως πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας επισημαίνουν πως άμεσα προτεραιότητα της νέας ηγεσίας του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι η πάταξη της διαφθοράς που παρατηρείται στον συγκεκριμένο κλάδο, με αύξηση των ελέγχων αλλά και αυστηρές ποινές σε όσους συλληφθούν να χρηματίζονται για να δίνουν διπλώματα οδήγησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.