Ριζικές αλλαγές στο στρατό: Αύξηση θητείας – Προσλήψεις οπλιτών

Ριζικές αλλαγές φέρνει η νέα κυβέρνηση στο στρατό, με τη διάρκεια της θητείας ν’ αυξάνεται αλλά και να έρχεται ένα μεγάλο “κύμα” προσλήψεων επαγγελματιών οπλιτών.

Ειδικότερα όπως αποκαλύπτει σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει στην πρόσληψη 2.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) ή επαγγελματικών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) με στόχο να επιλυθούν τα προβλήματα υποστελέχωσης και γήρανσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται το σχέδιο του Πενταγώνου, οι 1.200 θα προσληφθούν στο Στρατό Ξηράς και ειδικότερα:

– 400 στις Ειδικές Δυνάμεις,

– 400 για τεχνικές θέσεις,

– 400 σε στρατιωτικά νοσοκομεία.

Και οι υπόλοιποι 800 θα απορροφηθούν σε Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία.

Το εν λόγω σχέδιο περιλαμβάνει και αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς (για την ακρίβεια προτείνεται εξίσωση της θητείας σε όλους τους Κλάδους αφού σήμερα η θητεία είναι 9 μήνες στον Στρατό, 12 στην Αεροπορία και 12 στο Ναυτικό).

Επίσης προβλέπεται υποχρεωτική στράτευση στα 18, εθελοντική στράτευση γυναικών, τακτικές προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, διευθέτηση ανυπότακτων και ενημερωτική καμπάνια στην κοινωνία.

Πάντως, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η αύξηση της θητείας δεν πρόκειται να γίνει άμεσα. Θα γίνει πρώτα συζήτηση και ενδεχομένως από το νέο έτος να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.