Πρώτη προτεραιότητα η Ασφάλεια: Αυξάνονται οι περιπολίες Αστυνομικών στην Αθήνα

Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Η ενίσχυση του αισθήματος της ασφάλειας στο μέσο πολίτη είναι η πρώτη προτεραιότητα της νέας ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που αυξάνει άμεσα τις περιπολίες των Αστυνομικών στην Αθήνα.

Ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αστυνόμευση της Αθήνας και την επιστροφή της ασφάλειας των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης, καθώς μετά την εμφάνιση των «Κομάντο Τουριστών» θα υπάρχει αύξηση των πεζών περιπολιών και έντονη αστυνομική παρουσία, περιμετρικά των επίμαχων περιοχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο αστυνόμευσης μοιάζει πολύ με αυτά που έχουν τεθεί σε εφαρμογή σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι η εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είναι σε πρώτο στάδιο να υπάρχει αύξηση των πεζών περιπολιών και έντονη αστυνομική παρουσία στην περιοχή της Πνύκας έως τον Λόφο Φιλοπάππου.

Εξάλλου μόλις το περασμένο καλοκαίρι ληστές είχαν δολοφονήσει τον 25χρονο Νίκο Μουστάκα, όταν επιτέθηκαν για να ληστέψουν τον ίδιο και την φίλη του με τραγικό αποτέλεσμα την πτώση του άτυχου νεαρού από ύψος 20 μέτρων, με αποτέλεσμα το θάνατό του

Παράλληλα σύμφωνα λοιπόν με το σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. μικτά κλιμάκια αστυνομικών θα προχωρούν σε ελέγχους στα σημεία εισόδου σε τουριστικά σημεία.

Την ίδια στιγμή θα πραγματοποιούνται τακτικές αστυνομικές επιχειρήσεις «σκούπα» για τον εντοπισμό ατόμων με παραβατικές συμπεριφορές και δράσεις, σε μία προσπάθεια να μπει τέλος στις εγκληματικές πράξεις.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το σχέδιο περιλαμβάνει και την επιμήκυνση του ωραρίου των περιπολιών έως τη 01:00 τα ξημερώματα, ενώ θα εξεταστούν οι εναλλακτικοί τρόποι αστυνόμευσης με ποδήλατα και μοτοσυκλέτες τύπου μότο κρος, όπου υπάρχει πρόσβαση για την κίνησή τους.

Μόλις την περασμένη Πέμπτη έκαναν την εμφάνισή τους σε διάφορα σημεία της πόλης οι «Κομάντο Τουριστών». Πρόκειται για μία ολιγάριθμη ομάδα πάνοπλων αστυνομικών που μετακινείται με κλειστό φορτηγάκι σε συγκεκριμένα σημεία, τουριστικά σημεία όπως την Ερμού, τους στύλους του Ολυμπίου Διός και την Πύλη Αδριανού.

Η ομάδα είναι στατική και ανά δύο ώρες αλλάζουν σημείο, όπως στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι.

Οι άνδρες της ομάδας φέρουν βαρύ οπλισμό (αλεξίσφαιρα γιλέκα, αυτόματα όπλα), είναι επιβλητικοί, αλλά προσιτοί σε πολίτες και τουρίστες.

Απώτερος σκοπός της νέας ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που έφερε αστυνομικούς από τα γραφεία στους δρόμους, είναι να αυξηθούν οι ομάδες αστυνομικών μέσα στους επόμενους μήνες (μέχρι και τον Οκτώβριο) και να διευρυνθεί η ακτίνα δράσης τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.