Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Πως αποφάσισε την απομάκρυνση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. – Όλο το Παρασκήνιο

Η απόφαση του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να ζητήσει και να λάβει την παραίτηση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστρατήγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, προκάλεσε αίσθηση στην κοινή γνώμη, όχι όμως και στους στενούς συνεργάτες του.

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει συγκεκριμένο επιχειρησιακό πλάνο για να ξεκινήσει τη νέα του θητεία, σε ένα υπουργείο που στο παρελθόν έχει περάσει πολλές φορές και με μεγάλες επιτυχίες.

Ειδικότερα από το συγκεκριμένο πόστο ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει περάσει τέσσερις φορές, ξέρει καλά τα θέματα εγκληματικότητας και τρομοκρατίας και γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις εκ των έσω.

Για το λόγο αυτό την πρώτη σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ -όπου συζητήθηκε η στελέχωση των υπηρεσιών- δεν κλήθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη και αυτό αποτέλεσε οιωνό για τις ριζικές αλλαγές που θέλει να κάνει στο υπουργείο και συγκεκριμένα στα υψηλά κλιμάκια.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι σήμερα εξέδωσε ανακοίνωση για την παραίτηση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, μια ανακοίνωση αιχμηρή.

«Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις Υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας.

Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και περιμένει η κοινωνία. Είναι όρος για την αποτελεσματικότητά τους.

Προχωράμε μπροστά, με αίσθηση του δημοκρατικού καθήκοντος».

Μέχρι στιγμής παραμένει ερωτηματικό το ποιος θα αντικαταστήσει τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. μέχρι να γίνουν οι έκτακτες κρίσεις στο Σώμα. Έντονα ακούγεται το όνομα του αντιστράτηγου της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη, ο οποίος είναι και υπαρχηγός του Σώματος.

Βέβαια ο νέος υπουργός υπάρχει περίπτωση να επιλέξει η κεφαλή της ΕΛ.ΑΣ να είναι από χαμηλότερους βαθμούς. Για παράδειγμα ο κ. Φώτης Νασιάκος, που ήταν αρχηγός όταν εξαρθρώθηκε η 17Ν (συμμετείχε και στην χθεσινή σύσκεψη) όταν είχε αναλάβει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ήταν αντιστράτηγος (από τους πιο χαμηλόβαθμους αξιωματικούς).

Θα πρέπει να τονιστεί πως κατά την υπουργία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τα προηγούμενα χρόνια είχαν συμβεί τα λιγότερα τροχαία ατυχήματα και είχαν εκδηλωθεί οι λιγότερες πυρκαγιές.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.