Ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή

Τι αναφέρει η ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Ανοικτά μπορούν να να παραμείνουν προαιρετικά τα καταστήματα, την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, όπως ενημέρωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών είναι από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται πως ήδη από τη Δευτέρα 8 Ιουλίου έχουν ξεκινήσει στα εμπορικά καταστήματα οι θερινές εκπτώσεις.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών τονίζει στην ενημέρωση του ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

– Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική. Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

– Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

– Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού (από- έως).

– Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

– Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

– Οι θερινές εκπτώσεις λήγουν το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.