Μαγικές ξεναγήσεις στο Αστεροσκοπείο Αθηνών ολόκληρο τον Ιούλιο

Υπάρχει άραγε καλύτερη αφορμή από μια βραδινή οικογενειακή έξοδο με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, από μια επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο Αθηνών κατά την διάρκεια του Ιουλίου;

Οι προγραμματισμένες βραδινές ξεναγήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν και παρατήρηση από το τηλεσκόπιο Δωρίδη καιρού επιτρέποντος, πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο, ενώ γίνονται σε ομάδες με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, περίπου 40 άτομα η κάθε ομάδα.

Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται στα ιστορικά κτίρια του αστεροσκοπείου στο Θησείο και περιλαμβάνουν επίσκεψη στο τηλεσκόπιο Δωρίδη για παρατήρηση ουρανίων αντικειμένων, καθώς και ουρανογραφία στο λόφο της Πνύκας.

Να σημειωθεί ότι δεν γίνονται κρατήσεις θέσεων και τηρείται σειρά προτεραιότητας μέχρι την πλήρωση των διαθέσιμων θέσεων. Οι ξεναγήσεις ξεκινούν στις 21.00 και κάθε 30 λεπτά, ως τις 22.30. Συνιστάται οι ενδιαφερόμενοι να προσέρχονται 15 λεπτά πριν την έναρξη της κάθε ξενάγησης.

Το πρόγραμμα για το κοινό είναι κατάλληλο για ηλικίες άνω των 5 ετών/ Το κόστος ξεναγήσεων είναι 5 ευρώ για ενήλικες, 2.5 ευρώ για παιδιά, μαθητές και φοιτητές και δωρεάν για ανέργους (με επίδειξη κάρτας ανεργίας) και ΑΜΕΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.