Απίστευτο Αλαλούμ με τα Διαγωνιστικά Κέντρα: Άνοιξαν αλλά οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους

Τι δηλώνουν οι Φορείς Πρωτοβάθμιας Υγείας – Τι απαντά ο αρμόδιος υπουργός

Το απόλυτο μπάχαλο επικρατεί στα διαγνωστικά κέντρα καθώς έχει δημιουργηθεί ένα απίστευτο αλαλούμ για τους ασφαλισμένους που μπορούν μεν να κάνουν τις εξετάσεις τους αλλά θα πρέπει να τις πληρώνουν από την τσέπη τους.

Όλα αυτά προκύπτουν ύστερα από την απόφαση που πήρε το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να τροποποιήσει τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Ειδικότερα όπως προβλέπει η χθεσινή τους απόφαση, στο εξής θα εξυπηρετούνται όλοι οι ασφαλισμένοι οι οποίοι θα πληρώνουν τις εξετάσεις στα διαγνωστικά κέντρα, θα παίρνουν απόδειξη για τα χρήματα που καταβάλλουν και στη συνέχεια θα παίρνουν πίσω τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Σε σχετική ανακοίνωση των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι οποίοι μάλιστα επισπεύδουν τις διαδικασίες για καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, αναφέρεται ότι οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν την ασφαλιστική τιμή που αναγράφεται στο παραπεμπτικό και θα απαλλάσσονται από το 15% συμμετοχής στο κόστος, ενώ με την απόδειξη που θα λαμβάνουν θα διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Να τονιστεί ότι δωρεάν θα εξυπηρετούνται οι καρκινοπαθείς, κατά την εκτίμηση του επείγοντος του θεράποντος ιατρού, και τα οξέα περιστατικά όπου κινδυνεύει η ζωή του ασφαλισμένου.

Δεν επιστρέφονται χρήματα διαμηνύει ο Υπουργός Υγείας

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός δήλωσε κατηγορηματικά στη δημόσια τηλεόραση, ότι οι ασφαλισμένοι δεν θα λάβουν πίσω τα χρήματα που θα πληρώσουν για τις εξετάσεις τους, καθώς, όπως είπε, μια τέτοια ενέργεια δεν προβλέπεται από τη σύμβαση που έχει συνάψει ο ΕΟΠΥΥ με τα διαγνωστικά κέντρα.

Τόνισε μάλιστα, ότι γίνεται προσπάθεια να αυξηθεί η «χωρητικότητα» του δημόσιου συστήματος Υγείας με το να δέχονται χωρίς ραντεβού τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας ασφαλισμένους για εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις.

Τέλος ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι προωθείται η άρση του περιορισμού του αριθμού των εξετάσεων που μπορούν να διενεργούνται στα απογευματινά εργαστήρια των νοσοκομείων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.