Πρεμιέρα σήμερα για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Μέχρι πότε θα διαρκέσουν – Τι υποστηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Πρεμιέρα κάνουν σήμερα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, παρέχοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αγοράσουν προϊόντα σε οικονομικότερες τιμές μετά το Πάσχα.

Ειδικότερα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019. Μάλιστα, την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, όσα καταστήματα επιθυμούν μπορούν να είναι ανοίξουν προαιρετικά, με προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών 11:00 – 18:00.

Την Κυριακή τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά έως τις 20.00.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, εκφράζει την αντίθεση του στο θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

«Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις αποτελούν πλέον ένα παρωχημένο θεσμό, που δεν βοηθάει τη λειτουργία της αγοράς, παρόλα αυτά οι επιχειρήσεις θα ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών, προσφέροντας αξιόπιστα προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές», υπογραμμίζει σε δήλωση του ο κ. Καφούνης.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές στις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Σε κάθε περίπτωση το καταναλωτικό κοινό χρειάζεται να προσέχει τις τιμές που αναγράφονται στα καταστήματα, σύμφωνα με την Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας.

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

Να τονιστεί ότι επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από…% έως… %»).

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Τέλος ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί μια συνηθισμένη πρακτική ορισμένων εμπόρων, ευτυχώς όχι όλων, όπου η αναγραφή της τιμής προϊόντων είναι υψηλότερη της πραγματικής. Κι αυτό γιατί δίνονται προς διάθεση στην κατανάλωση είδη β’ διαλογής, τα οποία έχουν αγοραστεί για αυτόν τον σκοπό.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.