Πατούλης: Πολλά και άλυτα τα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Τι δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής για την πρωτοβάθμια Υγεία

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά νοσοκομεία της Αττικής το οποίο δέχεται καθημερινά μεγάλο αριθμό ασθενών, το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, επισκέφθηκε  ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Όπως διαπίστωσε το νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς τις κατάλληλες υποδομές και το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του από τους εργαζόμενους, στο νοσοκομείο καταγράφονται 80 κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού. Αντίστοιχα το νοσηλευτικό προσωπικό σε σχέση με άλλα νοσοκομεία είναι λιγότερο κατά 20% καθώς δεν έχουν αναπληρωθεί κενές θέσεις που δημιουργήθηκαν λόγω συνταξιοδοτήσεως.

Όπως επισημάνθηκε το νοσοκομείο δέχεται πάνω από 1600 ασθενείς στην εφημερία του, ποσοστό το οποίο θα μπορούσε να είναι κατά πολύ μικρότερο στην περίπτωση που λειτουργούσαν και ήταν σε επάρκεια οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν και στο θέμα της μη ένταξης του νοσηλευτικού προσωπικού στα βαρέα και  ανθυγιεινά, ενώ σημείωσαν ότι έχει καθυστερήσει σημαντικά η έγκριση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής ύψους 3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα και με τη σχετική μελέτη που έχει καταρτιστεί και υποβληθεί τα χρήματα προορίζονται για την ανακαίνιση του πρώτου ορόφου του νοσοκομείου.

Ο Γ. Πατούλης από την πλευρά του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ανάπτυξης ενός αποτελεσματικού πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας προκειμένου να μην απευθύνονται όλοι οι ασθενείς στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Στη συνέχεια  σημείωσε ότι θα συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν σε επίπεδο υποδομών.

«Είμαι κοντά στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο παλεύει ηρωικά και κάτω από δύσκολες συνθήκες προκειμένου να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών. Οφείλουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να μην υπάρχουν κενές θέσεις στα νοσηλευτικά ιδρύματα. Η Αττική και οι πολίτες της αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον. Είναι ευθύνη όλων μας να επιλέξουμε τους καλύτερους για να μας διοικήσουν », σημείωσε ο Γ. Πατούλης.

Κατά την επίσκεψη του συνοδευόταν από εκπροσώπους τοπικών φορέων, συλλόγων εργαζομένων, υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους. Μαζί του ήταν και ο μακροβιότερος βουλευτής της ΝΔ και πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής Ι. Τραγάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.