Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Αλλάζουν όλα στις τιμές των εισιτηρίων

Νέο σύστημα από το υπουργείο Μεταφορών και τον ΟΑΣΑ

Αλλάζουν τα πάντα στις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς τις επόμενες μέρες θα αλλάξει ο τρόπος τιμολόγησης για τους επιβάτες σύμφωνα με νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει το υπουργείο Μεταφορών.

Έτσι τα εισιτήρια του ΟΑΣΑ, μετά την μετατροπή τους σε ηλεκτρονικά θα έχουν και διαφορετικές τιμές καθώς θα αποκτήσουν αναλογική χρέωση με βάση την απόσταση που θα διανύει ο επιβάτης.

Οι χρεώσεις θα είναι πολύ μικρότερες για κάποιον που θα διανύει μικρές αποστάσεις, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ της εφημερίδας “Τα Νέα”.

Όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση, τόσο θα ανεβαίνει και η τιμή του εισιτηρίου.

Έτσι για παράδειγμα, ενώ τώρα κάποιος που κάνει τη διαδρομή Σύνταγμα – Δουκίσσης Πλακεντίας πληρώνει το ίδιο με κάποιον που πάει από το Σύνταγμα στο Μοναστηράκι, πλέον εκείνος που διανύει την μικρότερη απόσταση θα πληρώνει μικρότερο κόμιστρο.

Με το νέο σύστημα η Αττική θα χωριστεί στις πέντε ακόλουθες ζώνες:

– Η πρώτη ζώνη θα περιλαμβάνει το κέντρο της Αθήνας, το κέντρο του Πειραιά και τους κοντινούς δήμους.

– Η δεύτερη ζώνη θα περιλαμβάνει τα Βόρεια Προάστια, όπως η Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι και την Κηφισιά, αλλά και τα νότια προάστια, όπως η Βούλα, η Βουλιαγμένη και η Βάρκιζα.

– Η τρίτη ζώνη θα περιλαμβάνει τον ανατολικό και τον δυτικό τομέα της Αττικής.

– Η τέταρτη ζώνη το αεροδρόμιο, το οποίο έχει ήδη διαφορετική χρέωση.

– Η πέμπτη ζώνη θα περιλαμβάνει τις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής.

Τέλος θα πρέπει να τονιστεί ότι το υπουργείο Μεταφορών ταυτόχρονα με τις αλλαγές στην τιμολόγηση των εισιτηρίων σχεδιάζει την αγορά 750 καινούργιων λεωφορείων και τρόλεϊ, από τα οποία 350 οχήματα προορίζονται για Θεσσαλονίκη και 400 για την Αθήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.